Πέντε συνταγές για αλμυρά, αλλά κάθε άλλο παρά βαρετά cocktails για να τα απολαύσεις τις νύχτες -ή και τις μέρες- του καλοκαιριού.
Paloma
Υλικά
αλάτι
¼ κούπας φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ
1 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουτ. τσαγιού ζάχαρη
¼ κούπας τεκίλα
¼ κούπας σόδα
1 φέτα γκρέιπφρουτ
Οδηγίες
Ρίξε λίγο αλάτι σε ένα πιάτο. Τρίψε το χείλος ποτηριού με τη φέτα του γκρέιπφρουτ. Ακούμπησε το ποτήρι στο αλάτι. Ανακάτεψε τον χυμό γκρέιπφρουτ, χυμό λαιμ και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Πρόσθεσε την τεκίλα, τριμμένο πάγο και τελειώνεις προσθέτοντας σόδα.
Micheladas
Υλικά
3 κουταλιές σούπας αλάτι
λίγες φέτες λάιμ για γαρνιτούρα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1/3 φλιτζανιού κρύο χυμό ντομάτας
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα worcestershire
3/4 φλιτζανιού κρύα μπύρα
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
πάγο
Οδηγίες
Ανακάτεψε το αλάτι και τη σκόνη τσίλι μαζί σε ένα πιάτο. Τρίψε το χείλος ποτηριού με τη φέτα του λάιμ και στη συνέχεια βύθισε στο αλάτι. Γέμισε τα ποτήρια με πάγο. Βάλε το χυμό ντομάτας στα ποτήρια ομοιόμορφα. Πρόσθεσε το χυμό λάιμ και τη σάλτσα worcestershire σε κάθε ποτήρι. Γέμισε τέλος κάθε ποτήρι με την μπύρα. Πρόσθεσε μια σταγόνα ταμπάσκο, στη συνέχεια ανακάτεψε. Γάρνιρε με μια φέτα λάιμ και σέρβιρε αμέσως.
White Wine Melon Spritzer
Υλικά
~120-140 ml λευκό κρασί
~60-80 ml σόδα ή τόνικ
3-4 παγωμένους κύβους καρπούζι
λίγο φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Ανακατεύεις όλα τα υλικά, προσθέτεις πάγο και σερβίρεις με μερικά φύλλα βασιλικού.
Skinny Watermelon Mojito
Υλικά
1 φλιτζάνι καρπούζι κομμένο σε κύβους
χυμό από μισό λάιμ
4 φύλλα δυόσμου πάγο
30 ml λευκό ρούμι
σόδα
Οδηγίες
Βάλε το καρπούζι στο multi και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ρευστό. Βάλε το καρπούζι σε ένα ποτήρι και πρόσθεσε σταδιακά τον χυμό λάιμ, τα φύλλα δυόσμου, τον πάγο και τέλος το ρούμι και λίγη σόδα.
Savory Cucumber Herb Sangria
Υλικά
2 λεμόνια πλυμένα και κομμένα σε φέτες
3 λάιμ πλυμένα και κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο πράσινο αγγούρι
κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας πλυμένα
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού πλυμένα
750ml μπουκάλι ξηρό λευκό κρασί
2 φλιτζάνια ανθρακούχο νερό
2 φλιτζάνια πάγο
Οδηγίες
Ανακάτεψε τα λεμόνια, τα λάιμ, το αγγούρι, τη μέντα και τον βασιλικό σε μία μεγάλη κανάτα. Χρησιμοποίησε μια ξύλινη κουτάλα και ανακάτεψε ελαφρώς για να απελευθερωθούν μερικοί από τους χυμούς και τα έλαια των βοτάνων. Ρίξε το κρασί. Ανακάτεψε και άφησε για περίπου 20 λεπτά. Ανακάτεψε ξανά και στη συνέχεια πρόσθεσε πάγο και το ανθρακούχο νερό. Σέρβιρε αμέσως.
Δες ακόμα: Φέτος θα φτιάξουμε τα μοχίτο μας με καρύδα και ανανά