Είναι Απρίλιος. Προφανώς και πλησιάζει το Καλοκαίρι, για νέο μας το λες; Αλλά ένα καλό cocktail μπορεί αν σε στείλει στον παράδεισο. Βάφτισέ το μαρούλι και salut!
Margarita με kale και τζίντζερ
Θα χρειαστείς
60 ml λευκή τεκίλα
30 ml χυμό lime
10 ml σιρόπι αγαύης
120 ml χυμό kale και τζίντζερ
αλάτι για το στόμιο του ποτηριού
Για τον χυμό kale & τζίντζερ
1 κούπα χυμό τζίντζερ
1/2 κούπα χυμό kale
Βούτηξε το στόμιο ενός ποτηριού σε ένα μπολ με αλάτι. Στη συνέχεια, βάλε σε ένα shaker τριμμένο πάγο και όλα τα υλικά και ανακάτεψέ τα καλά. Βάλε το cocktail στο ποτήρι με το “αλατισμένο” στόμιο και το ποτό σου είναι έτοιμο.
Λευκή σαγκρία με αγγούρι
Θα χρειαστείς
1 μικρό πεπόνι κομμένο σε κύβους
1 μικρό αγγούρι χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε μικρές φέτες
1 lime κομμένο σε μικρές φέτες
12 φύλα φρέσκιας μέντας
1/4 κούπα χυμό lime
1/4 κούπα μέλι
750 ml ημίγλυκο λευκό κρασί
1 λίτρο ανθρακούχο νερό
για γαρνιτούρα: βλαστούς φρέσκιας μέντας
Προετοιμασία
- Σε μια μεγάλη κανάτα ανακάτεψε το πεπόνι, το αγγούρι, τις φέτες lime και τα φύλλα μέντας.
- Σε μια μικρότερη, ανακάτεψε το μέλι και τον χυμό lime. Μετά περίχυσέ τα στην κανάτα με το μείγμα με το πεπόνι.
- Πρόσθεσε το κρασί και ανακάτευε αργά.
- Σκέπασέ το και άφησε το για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Ακριβώς πριν το σερβίρεις σε ποτήρι πρόσθεσε το ανθρακούχο νερό και διακόσμησε τα cocktails με τους βλαστούς μέντας.
Whiskey με χαμομήλι
Θα χρειαστείς
6 φακελάκια χαμομήλι
4 κούπες ζεστό νερό
80 ml bourbon ή whiskey
2 φέτες πορτοκάλι
3 φέτες λεμόνι
Φρέσκα άνθη χαμομηλιού (για μερακλήδες)
Προετοιμασία
- Φτιάξε ζεστό νερό, περίχυσέ το σε μια κανάτα όπου θα έχεις τοποθετήσεις πριν τα φακελάκια χαμομηλιού. Πρόσθεσε το μέλι και το bourbon και άφησέ το μείγμα.
- Χτύπησε το μείγμα σε ένα shaker και βάλε το σε ποτήρια τα οποία έχεις γεμίσει με πάγο.
Κόκκινο Martini όπως το φτιάχνουν στη Χειλή
Θα χρειαστείς
Μιξ πιπεριού καγιέν και αλατιού για το στόμιο του ποτηριού
150 ml τεκίλα
60 ml χυμό από φρέσκο mango
σκόνη chilli
χυμό από ένα lime
Oδηγίες
- Βρέξε το στόμιο του ποτηριού με χυμό lime και βούτηξέ το στο μείγμα αλατιού με πιπέρι καγιέν
- Βάλε το ποτήρι στην κατάψυξη.
- Φτιάξε πουρέ mango: χτύπησε στο blender το mango με την σκόνη chilli (περίπου τρεις πρέζες).
- Χτύπησε στο shaker τον πουρέ με την τεκίλα και τον χυμό lime και σέρβιρέ το στο ποτήρι.
- Πρόσθεσε στο cocktail μια μικρή κόκκινη πιπεριά για γαρνιτούρα.
Zucchini-Tini
Τι θα χρειαστείς
Για το νερό κολοκυθιού: 1 μεγάλο κολοκυθάκι και αλάτι
Για το cocktail
2 κ.σ απλό σιρόπι
2 κ.σ. νερό κολοκυθιού
1/2 κούπα sake
1/4 κούπα gin
2 λεπτές φέτες κολοκυθιού για γαρνιτούρα
Για το σιρόπι: 1 κούπα ζάχαρη και 1 κούπα νερό
Προετοιμασία
- Για να φτιάξεις το νερό κολοκυθιού: Τρίψε το κολοκύθι, βάλε τα ξύσματα σε ένα μπολ και πρόσθεσε αλάτι. Άφησέ το για 15 λεπτά και μετά πίεσέ τα ώστε να βγάλουν όσο περισσότερο νερό γίνεται.
- Βάλε το gin, το σιρόπι, το νερό κολοκυθιού και το sake σε ένα shaker γεμάτο με πάγο. Χτύπησε το μείγμα καλά και σέρβιρέ το σε δύο ποτήρια για martini. Ρίξε μια φέτα κολοκυθιού σε κάθε ποτήρι και σέρβιρε.
- Για το σιρόπι: Βάλε νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίξε μέσα τη ζάχαρη. Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως. Άφησε το σιρόπι να κρυώσει και μετάφερέ το σε ένα container. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και για έναν μήνα.