Παρακάτω θα βρεις πέντε εναλλακτικές συνταγές για να φτιάξεις μαργαρίτα. Μοναδικά στοιχεία τους; Το αλάτι στο στόμιο του ποτηριού και η τεκίλα.
Italian Margarita με Amaretto
Υλικά
90ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
60ml λευκή ή silver τεκίλα
30ml Amaretto
30ml χυμό λάιμ
Προετοιμασία
Βάλε όλα τα υλικά σε ένα shaker γεμάτο με πάγο και ανακάτεψε καλά.
Σέρβιρε το ποτό σε ένα ποτήρι, αφού έχεις βρέξει το στόμιό του και το έχεις βυθίσει σε αλάτι. Γαρνίρισε με φέτες πορτοκαλιού και λάιμ.
Margarita Sangria (ή Sangrita)
Υλικά
600 γρ φράουλες
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα τεκίλα
750ml ροζέ κρασί
1/4 κούπας νέκταρ αγαύης
1/4 κούπας triple sec
2 λάιμ κομμένα σε φέτες
αλάτι
Προετοιμασία
Βάλε στο blender τα 500 γρ φράουλες μαζί με λίγο χυμό λάιμ, μέχρι να πολτοποιηθούν.
Πρόσθεσε τον πουρέ, τον χυμό λάιμ, την τεκίλα και το triple sec σε ένα μεγάλο δοχείο. Ανακάτεψε. Έπειτα πρόσθεσε το κρασί και το νέκταρ αγαύης.
Πρόσθεσε τις φέτες λάιμ και πορτοκαλιού, βάλε πάγο και σέρβιρε σε ποτήρια των οποίων το στόμιο έχει αλάτι.
Blood Orange Margarita
Υλικά
Για το σιρόπι:
1/4 κούπας νερό
1/4 κούπας μέλι
1/2 κ.γ. βανίλια
Για τη margarita:
60ml σιρόπι μελιού
120ml χυμό από 4-6 σαγκουίνια
120ml τεκίλα
60ml χυμό λάιμ
1-2 κούπες πάγο
Προετοιμασία
Αρχικά, φτιάξε το σιρόπι. Γέμισε ένα κατσαρολάκι με νερό, μέλι, και βανίλια και βάλε το σε δυνατή φωτιά, μέχρι να βράσει. Έπειτα χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Έπειτα, άφησε το να κρυώσει.
Μετά, πρόσθεσε μια με δυο κούπες πάγο σε ένα shaker και περίχυσε τον χυμό από τα σαγκουίνια, τον χυμό λάιμ, την τεκίλα και το σιρόπι.
Ανάδευσε δυνατά και σέρβιρε. Εννοείται με το κλασικό αλάτισμα στο στόμιο του ποτηριού.
Frozen Peach Margarita
Υλικά
3½ κούπες παγωμένα κομμάτια ροδάκινο
1 κούπα θριμματισμένο πάγο
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
1/2 κούπα τεκίλα
προαιρετικά, stevia σε υγρή μορφή
Προετοιμασία
Βάλε όλα τα υλικά σου σε ένα blender γεμάτο με πάγο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες Stevia αν προτιμάς τη margarita σου πιο γλυκιά και σέρβιρε αμέσως.
Beergarita
Υλικά
80ml silver τεκίλα
20ml triple sec
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 μπουκάλι μπύρα
1 μεγάλο λάιμ
αλάτι για τα ποτήρια
φέτες λάιμ για το γαρνίρισμα
Προετοιμασία
Βάλε δυο ποτήρια στο ψυγείο για να κρυώσουν. Βρέξε το στόμιό τους, πέρασέ το με μια φέτα λάιμ και βύθισέ τα σε αλάτι.
Κόψε ένα μεγάλο λάιμ σε φέτες και βάλε το σε ένα shaker.
Πρόσθεσε σιρόπι αγαύης και με ένα πιρούνι πίεσε το λάιμ για να βγάλει τον χυμό του.
Πρόσθεσε τεκίλα, triple sec και πάγο και ανακάτεψε καλά.
Περίχυσε το μιξ στα δύο ποτήρια και πρόσθεσε θριμματισμένο πάγο. Έπειτα, πρόσθεσε και τη μπύρα.