Μένεις μόνη σου εδώ και αρκετό καιρό. Πρόσφατα αγόρασες καινούργια πιάτα του γλυκού και έμαθες τι είναι η μαρίζ. Παρακολουθείς εκπομπές μαγειρικές και blogs. Πλέον καταλαβαίνεις τι λένε και μπορείς και να συγκρατήσεις συνταγές. Στη λίστα με τα to do σου για τους επόμενους μήνες έχεις: Να αγοράσω ένα καλό μίξερ. Αν ανήκεις λοιπόν σ’ αυτή την κατηγορία τότε έχεις εκτιμήσει ήδη τα πλεονεκτήματα που έχει η ακατέργαστη, καστανή ζάχαρη και προτιμάς να την αντικαθιστάς στις περισσότερες συνταγές.
Παρακάτω θα βρεις τις 5 φορές – συνταγές που θα πειραματιστείς για πρώτη φορά μαζί τους και θα απολαύσεις πραγματικά τη γεύση και το αποτέλεσμα της καστανής ζάχαρης:
Τη μέρα που θα φτιάξεις τη δική σου πάβλοβα
Είναι στο top5 των γλυκών σου. Η πάβλοβα είναι ένα από τα δύσκολα γλυκά αφού η μαρέγκα είναι ιδιότροπο υλικό. Τη μέρα που θα πάρεις απόφαση να κάνεις τη δική σου πάβλοβα θα έχεις κερδίσει το μισό στοίχημα με τον εαυτό σου. Τη μέρα που θα την φτιάξεις θα έχεις κερδίσει το άλλο μισό. Φρόντισε για φρέσκα φρούτα και ένα καλό μίξερ. Και καστανή ζάχαρη. Η καστανή ζάχαρη Ζωγράφος είναι 100% φυσικά ακατέργαστη από ζαχαροκάλαμο. Δεν το βρίσκεις εύκολα αυτό το πλεονέκτημα.
Την Πρωτοχρονιά με τη βασιλόπιτα
Είσαι πρώτη χρονιά στο καινούργιο σπίτι και θες να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι είσαι μία οργανωμένη οικοδέσποινα. Αγαπάς τις γιορτινές μυρωδιές και θες να φέτος να φτιάξεις μόνη σου τη βασιλόπιτα. Η συγκεκριμένη συνταγή με καστανή ζάχαρη έχει ξηρούς καρπούς και φρούτα γλασέ. Είναι πολύ διαφορετική από το κλασικό κέικ και αυτό την κάνει πολύ ενδιαφέρουσα. Επίσης έχει σοκολάτα.
Όταν θα φτιάξεις το δικό σου, σπιτικό λικέρ
Μπορεί να έχεις συνηθίσει τη καστανή ζάχαρη στα κοκτέιλ αλλά εδώ σου έχω το δικό σου ιρλανδέζικο λικέρ. Σε προκαλώ να φτιάξεις αυτό το λικέρ φέτος τον χειμώνα για να κεράσεις τον εαυτό σου και τις φίλες σου. Θα χρειαστείς γάλα, ζάχαρη, κονιάκ ή ουίσκι, αρωματικά και κουβερτούρα. Δοκίμασε να το φτιάξεις με φίλες ένα Σάββατο απόγευμα και αντικατέστησε το gluhwein ή τη ζεστή σοκολάτα με το ιρλανδέζικο λικέρ που θα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
Όταν θα φτιάξεις πρώτη φορά τα δικά σου cookies
Έχω φτιάξει τα συγκεκριμένα μπισκότα με σοκολάτα. Είναι μαλακά και πολύ γευστικά. Είναι βουτυρένια και ελαφριά. Όταν θα φτιάξεις αυτά τα μπισκότα θα εκτιμήσεις την ύπαρξη της καστανής ζάχαρης στη ζωή μας. Τους δίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα γλυκύτητα που ταιριάζει τέλεια με τη γεύση της σοκολάτας. Σέρβιρε τα με καφέ ή γάλα το πρωί.
Όταν θα κεράσεις creme bruleε σε τάρτα και θα πεις ότι είναι χειροποίητη
H γαλλική κρέμα με αρώματα βανίλιας είναι αγαπημένη. Στη συγκεκριμένη συνταγή θα τη σερβίρεις σε τάρτα και θα τη γαρνίρεις με σάλτσα καφέ. Είναι πολύ πιο εύκολη από ότι ακούγεται. Θα φτιάξεις ξεχωριστά την κρέμα (με πραγματικά απλά υλικά), θα χρειαστείς μία έτοιμη ζύμη κουρού και θα φτιάξεις τη σάλτσα καφέ με στιγμιαίο καφέ, γάλα και ζάχαρη. Είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα γλυκά που θα έχεις φτιάξει. Η καστανή ζάχαρη ταιριάζει τέλεια με τα αρώματα του καφέ και της βανίλιας. Η καστανή ζάχαρη αντικαθιστά σε ίσες ποσότητες τη λευκή ζάχαρη και τους δίνει ξεχωριστή γεύση.
Ανακάλυψε και άλλες συνταγές με καστανή ζάχαρη στο www.zografosdiet.gr