Μη θεωρείς ότι ξέρεις τι θέλει και τι δε θέλει.
Ρώτα τον κάθε φορά αν θέλει να έρθει εκεί που κανόνισες να πάτε, αν δε θέλει να έρθει στις οικογενειακές υποχρεώσεις προσπάθησε κάποιες φορές να τον απαλλάξεις. Σεβάσου τις παραξενιές του όσος καιρός και να έχει περάσει. Το να φας από το πιάτο του ενώ ξέρεις ότι τον ενοχλεί σημαίνει γι αυτόν ότι δε σέβεσαι όσα σου έχει ζητήσει, όσο απλά και ανούσια και αν δείχνουν
Ενθάρρυνε το σύντροφο σου να κάνει πράγματα που τον ευχαριστούν.
Πολλές φορές σε μια μακροχρόνια σχέση ή σε ένα γάμο ενώ θέλουμε να κάνουμε κάτι δεν το κάνουμε γιατί σκεφτόμαστε τον άλλο. Για παράδειγμα αν ο ένας έχει πολύ λίγες ημέρες άδεια και ο άλλος έχει πολλές, γιατί να μην πάει και κάπου μόνος του, με φίλους, με άλλη παρέα; Θα γυρίσει γεμάτος ενέργεια και σίγουρα θα κάνει κι εκείνος κάτι καλό για εσένα!
Κάνε υποχωρήσεις.
Η οικογενειακή ευτυχία βασίζεται στις αμοιβαίες υποχωρήσεις και δε βοηθά να θυμίζεις συνέχεια στο σύντροφο σου τι έχεις κάνει γι αυτόν. Να είσαι σίγουρη ότι θυμάται καλά τι έχεις κάνει και όταν το επαναλαμβάνεις απλά του το χαλάς.
Δέξου ότι οι άντρες και οι γυναίκες είμαστε διαφορετικοί.
Μην απαιτείς από το σύντροφο σου να κάνει ότι κάνεις ή να έχει την ίδια οπτική στα πράγματα. Εξήγησε του γιατί είναι σημαντικό κάτι για εσένα, με ηρεμία και επιχειρήματα. Χρησιμοποίησε φράσεις όπως «θα εκτιμούσα πραγματικά αν» ή «ξέρω ότι δεν σου αρέσει αλλά θα χαιρόμουν αν»
Μη θεωρείς το σύντροφο σου δεδομένο.
Πάντοτε άκουγε τον προσεκτικά, δείξε αληθινό ενδιαφέρον για τα προβλήματα του και στάσου δίπλα του ως σύντροφος και συνταξιδιώτης. Της ζωής.