Είναι τα βράδια που θες να φας αλλά δε ξέρεις τι. Δεν θες πάλι απ΄έξω, αλλά δε θες να περάσεις όλο το βράδυ μαγειρεύοντας, δε θες πάλι ζυμαρικά αλλά θες κάτι νόστιμο. Για δες μερικές ιδέες παρακάτω:
Zουμερά κεφτεδάκια με smoky barbecue sauce
Θα πρέπει να έχεις:
Πως να το φτιάξεις:
Κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κρέας με το αυγό, το ψωμί και το γάλα. Στη συνέχεια πρόσθεσε το σκόρδο, τα τυριά, και τα μπαχαρικά. Ζύμωσε λίγο το μείγμα και φτιάξε 20 περίπου κεφτεδάκια.
Sauce: Ζέστανε ένα τηγάνι το λάδι με ρόδισε το κρεμμύδι. Βάλε τα υπόλοιπα υλικά σταδιακά και βράσε το μείγμα για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Στο τελευταίο 5λεπτό αραίωσε το κορν φλάουρ με το bourbon και πρόσθεσε το στο μείγμα. (Μπορείς να το διατηρήσεις μια εβδομάδα στο ψυγείο σου)
Σε ενα ταψί στρώσε αντικολλητικό χαρτί, αράδιασε τα κεφτεδάκια και ψήσε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Φτιάξε τα sandwitches και απόλαυσε.
Κρύα σούπα με μπρόκολο, σπανάκι και καρύδα
Θα χρειαστείς: 1 μεσαίο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο 2 μικρές πατάτες κομμένες στη μέση 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 1 ½ κούπα νερό 2 μπρόκολα 250 γρ baby σπανάκι 1 κούπα κρέμα καρύδας λάδι για το σοτάρισμα αλάτι και πιπέριΠως θα το φτιάξεις:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το λάδι για το σοτάρισμα και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Άφησέ τα να ροδίσουν ελαφριά και βάλε τις πατάτες, τον ζωμό και το νερό. Στα 10 λεπτά του βρασμού βάλε το μπρόκολο και βράσε για άλλα 10 λεπτά. Βάλε το σπανάκι και σε 5 λεπτά ρίξε την κρέμα καρύδας. Με ένα blender κάνε την σούπα βελουτέ. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε μόλις κρυώσει.