Σίγουρα το να μένεις σε ένα μικρό σπίτι δεν είναι πολύ πρακτικό. Έχεις περιορισμένο χώρο αποθήκευσης, άρα χρειάζεσαι και λιγότερα πράγματα και πολύ, μα πολύ, πρακτικό τρόπο σκέψης. Επιπλέον, είναι δύσκολο να διοργανώνεις βραδιές με πολλούς φίλους ή μεγάλες παρέες και να είστε όλοι άνετα.
Αν σε αυτά προσθέσεις και έναν σκύλο, τότε το μικρό σπίτι είναι μία σωστή πρόκληση. Το μέγεθος και η αστείρευτη ενέργειά του, μπορεί να σε δυσκολέψει αν μένεις σε λίγα τετραγωνικά.
Όμως, υπάρχουν 6 tips ώστε να έχεις έναν υγιή και χαρούμενο σκύλο, ακόμη και σε σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο.
Τακτική άσκηση
Ο χνουδωτός συγκάτοικός σου θέλει πολλή και καθημερινή άσκηση. Χρειάζεται να εκτονώνει την ενέργειά του -ειδικά αν είναι κουτάβι- και επιπλέον, να γυμνάζεται και να τρέχει ανενόχλητος. Βρες ένα πάρκο κοντά στο σπίτι σου και εκτός από την καθημερινή βόλτα του, φρόντισε μία με δύο φορές την εβδομάδα για να βγαίνετε μαζί για αρκετή ώρα που εκείνος θα τρέχει και θα παίζει με άλλα σκυλιά.
Η δική του γωνιά
Στους τετράποδους φίλους μας αρέσει όταν έχουν τον δικό τους χώρο που χαλαρώνουν και κοιμούνται. Έτσι, φτιάξε μία όμορφη γωνιά για εκείνο με διάφορα μαξιλάρια, παιχνίδια αλλά και το φαγητό του και να είσαι σίγουρη πως θα είναι πολύ χαρούμενος.
Μην αμελείς τις επισκέψεις στον κτηνίατρο
Ας είμαστε ειλικρινείς, σε κανέναν μας δεν αρέσουν οι επισκέψεις σε γιατρούς και τα σκυλάκια μας δεν αποτελούν εξαίρεση. Όμως, οι τακτικές επισκέψεις για εμβόλια και check-up είναι απαραίτητες ώστε να διασφαλίσεις την ευεξία και τη μακροζωία του.
Μία σταθερή ρουτίνα
Οι σκύλοι επιθυμούν μία σταθερή ρουτίνα. Θέλουν να ξέρουν την ώρα που θα βγουν έξω για τις βόλτες τους, την ώρα που θα φάνε και την ώρα που θα επιστρέψεις για να τους κάνεις παρέα.
Η εκπαίδευση
Μην αμελήσεις να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου. Σίγουρα δεν θες όταν λείπεις να γαβγίζει ασταμάτητα ή λόγω του άγχους αποχωρισμού να σου καταστρέψει τον καναπέ. Μίλησε με τον κτηνίατρό σου και φρόντισε για την εκπαίδευση του σκύλου σου ώστε να ζήσετε μαζί μία ήρεμη και αρμονική καθημερινότητα.
Παιχνίδι με άλλα σκυλιά
Όπως ανέφερα και πιο πάνω, κατά τη διάρκεια της βόλτας σου στο πάρκο, άσε τον σκύλο σου να παίξει και να τρέξει. Φυσικά, επειδή η ασφάλεια του προηγείται, αν δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, μην τον πιέσεις. Αν όμως λατρεύει να κυλιέται στο γρασίδι με τους «φίλους» του, τότε μπορείς να ορίσεις κάποιο play date.