Ξέρουμε, ξέρουμε – ο καθαρισμός του προσώπου είναι αρκετά εύκολος, σωστά; Ρίχνεις λίγο νερό, σαπουνίζεις ή καθαρίζεις με κάποιο προϊόν και είσαι έτοιμη. Κι όμως δεν είναι πάντα τόσο εύκολο, ειδικά αν δε χρησιμοποιείς σωστά τα προϊόντα.
Αυτά είναι τα συχνότερα λάθη που κάνεις όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου
#1 Υγρά μαντηλάκια
Ίσως είναι καιρός να πεις αντίο στα μαντηλάκια προσώπου που χρησιμοποιείς στο πλαίσιο της ρουτίνας καθαρισμού σου. Ναι, ξέρουμε ότι είναι η εύκολη επιλογή, αλλά με ποια επίπτωση στο δέρμα σου; Η πλειοψηφία είναι γεμάτη με ουσίες και συστατικά μου ναι με ”διαλύουν” το μακιγιάζ σου, αλλά επιβαρύνουν και την επιδερμίδα σου.
Επίσης, οι σκληρές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να απομακρύνεις το μάσκαρα, «τραυματίζουν» την ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών σου. Κράτησε τα μαντηλάκια μόνο για τα ταξίδια σου ή τα βράδια που δεν έχει κουράγιο να κάνεις έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό. Είναι η αμέσως επόμενη καλύτερη λύση από το να κοιμηθείς με το make up.
#2 Βαριά καθαριστικά στις λιπαρές επιδερμίδες
Ναι μοιάζει λογικό να χρησιμοποιείς ”σκληρά” καθαριστικά στο λιπαρό δέρμα ώστε να διώξεις τη λιπαρότητα. Στην πραγματικότητα όμως κάνεις το πρόβλημα χειρότερο, καθώς η φυσική απόκριση του δέρματος όταν απογυμνώνεται είναι να παράγει περισσότερα έλαια ως αντίδραση.
#3 Ένα πλύσιμο είναι αρκετό
Είναι όντως; Σκέψου όλα τα πράγματα που εφαρμόζουμε στο δέρμα μας – αντηλιακά, ορούς και ενυδατικές που μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου. Πρόσθεσε σε αυτό το μακιγιάζ και τη ρύπανση της ατμόσφαιρας. Το βράδυ, αφού ξεπλύνεις το καθαριστικό σου, συνέχισε με έναν δεύτερο γύρο. Αυτός ο δεύτερος καθαρισμός θα λειτουργήσει ώστε να απομακρύνει τυχόν υπολλείματα που μπορεί να είχαν μείνει από προηγουμένως.
#4 «Παίζεις» με τη θερμοκρασία του νερού
Ας καταρρίψουμε δυο μύθους γύρω από τη θερμοκρασία του νερού που πλένεις το πρόσωπό σου: το ζεστό νερό δεν ανοίγει πόρους και το κρύο δε θα τους κλείσει. Στην πραγματικότητα, η εναλλαγή από ζεστό σε κρύο θα προκαλέσει σοκ μόνο στο δέρμα, οπότε βάλε τη βρύση στη μέση και άσε το νερό χλιαρό.
#5 Srub, scrub, scrub
Η αίσθηση του μαλακού, φρεσκοαπολεπισμένου δέρματος είναι εντελώς εθιστική και θα μπορούσαμε να το κάνουμε κάθε μέρα. Καλό θα ήταν να το κάνεις μια φορά την εβδομάδα και όχι κάθε μέρα, γιατί ακόμα και το πιο «τέλειο» δέρμα θα αντιδράσει.
#6 Το δέρμα σου απορροφά τα κρεμώδη καθαριστικά
Τα κρεμώδη χαρακτηριστικά είναι τέλεια, έτσι; Τόσο καταπραϋντικά στο ξηρό δέρμα, και μερικές φορές είναι δελεαστικό να τα αφήσεις να καθίσουν, ώστε οι πόροι σου να τα απορροφήσουν. Κι όμως αυτό είναι λάθος, επειδή αυτά τα καθαριστικά δεν προορίζονται να απορροφηθούν, όπως κάποτε, καθώς είναι λιγότερο αποτελεσματικά στον καθαρισμό της επιφάνειας του δέρματος.
#7 Δε διαβάζεις τις λίστες συστατικών των προϊόντων
Είμαστε όλοι ένοχοι που διαβάζουμε μόνο το μπροστινό μέρος των ετικετών των προϊόντων ομορφιάς μας. Όταν παραλείπουμε τη λίστα συστατικών, χάνουμε σημαντικά πράγματα, όπως χημικές ουσίες στις οποίες πολλοί από εμάς είναι αλλεργικοί ή ευαίσθητοι. Το άρωμα στο καθαριστικό είναι παρόμοιο, και είναι επίσης περιττό, οπότε αξίζει να εξερευνήσεις τις ετικέτες των προϊόντων σου.
#8 Ξοδεύεις πολλά χρήματα στα καθαριστικά
Ο καθαρισμός είναι σημαντικός αλλά δεν πρέπει να κοστίζει ακριβά. Έχε κατά νου ότι, κυριολεκτικά, ξεπλένεις χρήματα. Υπάρχουν πολλά προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Κράτα τα χρήματα σου για να τα επενδύσεις σε έναν ορό για παράδειγμα.