Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να ανεβαίνει ψυχολογικά όταν τρως το αγαπημένο σου φαγητό; Ή να καταφεύγεις στις σοκολάτες και τα γλυκά όταν είσαι στεναχωρημένη; Αυτές είναι μόνο κάποιες μικρές, καθημερινές αποδείξεις ότι το φαγητό επηρεάζει οργανικά τη ζωή και τη διάθεση σου. Τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα και φιλτράρεις τις καταστάσεις γύρω σου.
«Πολλές φορές νομίζω ότι τρώγοντας κάνουμε καλό στο σώμα και τη διάθεση μας αλλά στην πραγματικότητα του προκαλούμε μεγάλο κακό», γράφει η Lindsey Smith στο βιβλίο της με τίτλο «Eat Your Feelings: The Food Mood Girl’s Guide to Transforming Your Emotional Eating».
To Elite Daily, λοιπόν, κατάφερε να μιλήσει με την ίδια την Lindsey Smith, ρωτώντας την πώς μπορούν οι τροφές να επηρεάσουν επί της ουσίας τη διάθεση μας αλλά και τι είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να φάμε μία τροφή που θα συμβαδίζει με τα συναισθήματα μας. Ένας, μάλιστα, από τους πιο σημαντικούς σκοπούς της Lindsey Smith είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να ακούν τους πόθους τους και να τους ικανοποιούν στο έπακρον, τρώγοντας παράλληλα και υγιεινά.
Παράλληλα, εκμυστηρεύτηκε στη συνέντευξη της αυτή πως από τα 12 της χρόνια υπέφερε από άγχος και νοσηλευόταν συχνά για κρίσεις πανικού. Θεωρώντας, λοιπόν, πως αυτός ο τρόπος ζωής δεν ήταν φυσιολογικός και βλέποντας πως η αδερφή της που ήταν μεγαλύτερη ένιωθε πολύ καλά ψυχολογικά μετά την εγγραφή της σε ένα κέντρο ευεξίας, ζήτησε από τους γονείς της να την στείλουν σε έναν σύμβουλο υγείας και διατροφής. «Μετά από έξι μήνες παρακολούθησης, ήμουν εντελώς άλλο άτομο», υποστηρίζει. Ενώ επισημαίνει, πως αυτό το γεγονός αποτέλεσε και έναυσμα να ακολουθήσει το εν λόγω επάγγελμα.
Μόλις συνειδητοποίησε ολοκληρωτικά πόσο σημαντική ήταν αυτή η σύνδεση ανάμεσα στη συναισθηματική της κατάσταση και τα τρόφιμα, μελέτησε σε βάθος το ζήτημα και παρακολούθησε μαθήματα μαγειρικής. Ωστόσο, τονίζει σε όλους τους ασθενείς της πως παρά τη δύναμη που έχει η διατροφή στη ζωή μας, δε μπορεί να μας λύσει όλα τα προβλήματα.
Το κυριότερο από όλα αυτά που αναφέρει η Smith τόσο στη συνέντευξη της όσο και στο βιβλίο της, όμως, είναι πως πρέπει εμείς πρώτα να εντοπίσουμε ποια ακριβώς είναι τα συναισθήματα ανά περίπτωση και να προσπαθήσουμε να τα ελέγξουμε, τρώγοντας υγιεινά. Όταν καταφέρουμε, να κοντρολάρουμε το μυαλό μας θα καταφέρουμε να βάλουμε και όρια στο στομάχι μας.