Δυσάρεστα νέα για όσους λατρεύουν τα παγωμένα σοκολατάκια.
Υπάρχουν λίγα πράγματα στη ζωή τόσο νόστιμα και παρηγορητικά όσο η σοκολάτα. Ποτέ δεν είναι κακή ιδέα να φας έστω ένα κομμάτι, αλλά είσαι σίγουρη ότι ξέρεις πώς να την αποθηκεύσεις;
Μέχρι τώρα πίστευες ότι πρέπει να κρατάς την σοκολάτα στο ψυγείο, όμως στην πραγματικότητα, το σωστό είναι το αντίθετο. Σύμφωνα με μία έρευνα της Daily Mail, το ψυγείο είναι το τελευταίο μέρος που θα έπρεπε να κρατάς την σοκολάτα σου. Για την ακρίβεια, ο μόνος λόγος για να την αφήνεις εκεί, είναι αν η θερμοκρασία της κουζίνας σου είναι πολύ υψηλή- γιατί φυσικά η σοκολάτα πρέπει να μένει μακριά από την ζέστη.
Ο τρόπος για να κρατήσεις την σοκολάτα φρέσκια εξαρτάται από τον τύπο, ωστόσο υπάρχουν μερικοί γενικοί κανόνες.
Η σοκολάτα γάλακτος μπορεί να κρατήσει περίπου έναν χρόνο, ενώ η μαύρη σοκολάτα μέχρι δυο χρόνια. Η ιδανική θερμοκρασία για να διατηρήσεις την φρεσκάδα της σοκολάτας είναι μεταξύ 18 με 21 βαθμοί Κελσίου. Με άλλα λόγια, η θερμοκρασία δωματίου είναι ιδανική για την αγαπημένη σου “αμαρτία”.
Αν πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε την σοκολάτα στο ψυγείο, τότε σιγουρέψου ότι είναι πολύ καλά κλεισμένη γιατί αλλιώς μπορεί να συμπυκνωθεί και να αλλάξει ακόμη και η γεύση της. Γιατί να θες να αλλάξεις την γεύση της σοκολάτας; Είναι έτσι και αλλιώς τέλεια!
Αν όντως συμπυκνωθεί, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες στα συστατικά της και ειδικά στην ζάχαρη, όπως την λεύκανση της λιπαρής ουσίας. Όταν γίνεται αυτό, δημιουργούνται άσπρες κηλίδες πάνω στη σοκολάτα. Μην ανησυχείς όμως. Ακούγεται πιο τρομακτικό από ότι είναι στην πραγματικότητα. Μπορείς να φας σοκολάτα ακόμη και με αυτά τα σημάδια πάνω.
Έχεις κάποιο συγκεκριμένο τύπο σοκολάτας που θέλεις να αποθηκεύσεις; Σου παρουσιάζω τους εξής και τον κατάλληλο τρόπο συντήρησης.
1.Τρουφάκια
Αυτό εξαρτάται από το αν τα αγόρασες από κατάστημα ή αν τα έφτιαξες μόνη σου. Αν είναι αγοραστά, πρέπει να τα διατηρήσεις σε ένα σκοτεινό ντουλάπι σε χαμηλή θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, πρέπει να κρατιούνται μακριά από το φως του ήλιου. Αν από την άλλη τα έφτιαξες εσύ και έχεις χρησιμοποιήσει κρέμα, τότε αποθήκευσέ τα στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο.
2. Διακοσμητικά κομματάκια σοκολάτας
Πριν αποφασίσεις να φτιάξεις cookies με κομματάκια σοκολάτας, είναι πολύ σημαντικό να μάθεις πως να αποθηκεύσεις αυτά τα κομματάκια. Αυτά τα λεγόμενα chips μπορούν να διατηρηθούν σε υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με την κανονική σοκολάτα επειδή δεν έχουν τόσο μεγάλο ποσοστό σε βούτυρο κακάο. Ωστόσο, για να τα διατηρήσεις καλύτερα, κράτησέ τα σε σκοτεινά μέρη στην ίδια θερμοκρασία με τους υπόλοιπους τύπους σοκολάτας. Ο κανόνας για το φως του ήλιου ισχύει και εδώ όπως και η σφιχτή συσκευασία. Αν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να φτιάξεις τόνους από cookies μπισκότα. Γιαμ γιαμ!
3. Σκόνη κακάο
Η σκόνη κακάο δεν θα έπρεπε να μπει ποτέ στο ψυγείο. Ιδανικά, θα πρέπει να τη διατηρήσεις σε μια αεροστεγή συσκευασία σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα σκοτεινό και δροσερό σημείο.
4. Πλάκες σοκολάτας
Οι πλάκες σοκολάτας είναι το πιο εύκολο είδος σοκολάτας για συντήρηση καθώς είναι πιο σταθερές. Σημαντική σημείωση: να μείνει μακριά από την ζέστη. Το ιδανικό μέρος είναι ένα ντουλάπι. Βάλε τις στο ψυγείο μόνο αν η κουζίνα σου είναι πολλή ζεστή και αν το κάνεις, φρόντισε να είναι πολύ καλά κλεισμένες. Τύλιξε τις σε ζελατίνα περιτύλιξης ή σε ένα σακουλάκι τροφίμων.
Αυτοί είναι οι κατάλληλοι τρόποι να αποθηκευτεί η σοκολάτα ώστε να την απολαύσεις ακόμη περισσότερο. Αν δε σε βολεύει καμία λύση από αυτές, σου έχουμε μια καλύτερη ιδέα. Απλώς φάε την όλη! Είναι η πιο εύκολη – και γευστική – επιλογή!
Πηγή: yourtango.com
Δες ακόμη: 5 τρόποι που το παρακάνεις με το φαγητό