Η τάρτα που συνδυάζει γλυκό και αλμυρό, για τις ημέρες- ή τις νύχτες- που λιγουρεύεσαι κάτι γλυκό. Αν αγαπάς τις τάρτες αυτός είναι ένας συνδυασμός που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις. Ένα μικρό θαύμα στο πιάτο σου.
Συστατικά
200 γρ. τυρί κρέμα 200 γρ. blueberries (φρέσκα ή κατεψυγμένα) 110 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 1 κ.γ χυμό λεμόνι 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας 100 γρ. μαρμελάδα από μύρτιλλα (ή κάποια άλλη μαρμελάδα της επιλογής σου) 1 αυγό 1 κ.σ νερό 1 φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση
Η πρώτη σου κίνηση είναι να προθερμάνεις τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια, χτύπησε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει πιο αφράτο και στη συνέχεια πρόσθεσε 60 γρ. ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι και τη βανίλια και ανακάτεψε πολύ καλά. Αμέσως μετά, ανάμειξε σε ένα μικρό μπολ τα blueberries και τη μαρμελάδα και άφησέ τα στην άκρη. Σε ένα ταψί τοποθέτησε μια λαδόκολλα και βάλε το φύλλο σφολιάτας, το οποίο έχεις ανοίξει και έχεις κόψει σε 6 κομμάτια. Με ένα πιρούνι τρύπησε την κάθε σφολιάτα και πέρασε από πάνω με το πινέλο το μείγμα νερού και αυγού που έχεις “χτυπήσει” σε ένα άλλο μπολ. Έπειτα, άπλωσε πάνω στη σφολιάτα λίγο από το μείγμα με το τυρί κρέμα και από πάνω μια στρώση από εκείνο με τη μαρμελάδα. Δίπλωσε λίγο τις άκρες ώστε να μη σου ξεχειλίσει το μείγμα και ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη.