Ακολουθούν μερικά παραδείγματα που θα λειτουργούσαν ιδανικά σαν conversation starters αν θέλεις να αποφύγεις το κρύο και συνηθισμένο «Γεια, τι κάνεις;».

Όταν στέλνεις σε έναν καινούργιο φίλο

Η διάθεση του μηνύματος πρέπει να είναι χαλαρή, φιλική και όπως συμβαίνει με όλες τις καινούριες γνωριμίες, πρέπει να είναι ευγενική, διακριτική και ελεγχόμενα αποκαλυπτική σε σχέση με τα ενδιαφέροντα, τα γούστα, τις ιδέες και τις προτιμήσεις. Ξεκίνησε αναφέροντας το όνομα του αποδέκτη του μηνύματος λέγοντας πόσο χάρηκες για τη γνωριμία. Κάνε πρόταση για μια συνάντηση, αναφέροντας το δικό σου πρόγραμμα. Και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

Όταν στέλνεις μήνυμα σε έναν καινούργιο συνάδελφο

Και σε αυτή την περίπτωση, η συνομιλία πρέπει να κυμανθείς σε χαλαρή διάθεση. Μπορείς να προτείνεις να βγείτε για φαγητό ή κρασί (χωρίς να γίνεις πιεστική με το πού και πότε) και που ξέρεις; Μπορεί να μένετε κοντά και να βολεύει να κάνετε παρέα, αλλά και να πηγαίνετε μαζί στη δουλειά με το αυτοκίνητο του ενός ή του άλλου. Το γνωστό σε όλους carpooling.

Πώς να ξεκινήσεις μια συζήτηση με μηνύματα χωρίς το άβολο "Γεια, τι κάνεις;"
unsplash.com

Όταν στέλνεις μήνυμα σε κάποιον/α που ενδιαφέρεσαι online ή σε κάποιον που σε ενδιαφέρει αλλά έχεις δει μια φορά

Εδώ πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένα βήματα. Αρχικά, θα πρέπει να αυτοσυστηθείς (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) και στη συνέχεια καλό είναι να αναφέρεις τι σε τράβηξε στο προφίλ του/της (ή στην πρώτη σας συνάντηση) συμπεριλαμβάνοντας και κάτι κολακευτικό (όχι κοινότυπο!) πχ. να δείξεις ενθουσιασμό για κάποιο από τα ενδιαφέροντα ή τις εμπειρίες του/της . Μετά πες κάτι για τον εαυτό σου που δεν έχεις αναφέρει ή που δεν μπορεί δει κάποιος απλά σκρολάροντας το προφίλ σου και κλείσε με μια ερώτηση ή μια πρόσκληση σε ένα ανοιχτό event για να συνεχιστεί η συνομιλία.

Τι ΔΕΝ πρέπει να πεις όταν ξεκινάς μια συζήτηση μέσω μηνυμάτων

Είναι καλό να μην συζητάς θέματα ευαίσθητα και αμφιλεγόμενα. Οι απόψεις που εκφράζεις δεν πρέπει να είναι ακραίες, εκτός αν είναι αυτό ο σκοπός σου. Οι συζητήσεις πρέπει να είναι ευχάριστες, διασκεδαστικές, να εμπνέουν και να οδηγούν σε έναν όμορφο διάλογο. Βέβαια οι πολλές ερωταπαντήσεις μπορεί να σε κάνουν να σκεφτείς ότι θα ήταν καλύτερο να τα λέγατε από το τηλέφωνο, πράγμα που μπορείς ευγενικά να ζητήσεις. Τέλος, πρέπει να είσαι προσεκτική σε σχέση με τον τόνο και τη χρήση των emojis, αλλά και τον τρόπο που θα κλείσεις τη συζήτηση.

Δες ακόμα7 θέματα συζήτησης για να αποφύγεις την αμήχανη σιωπή στο πρώτο ραντεβού
featured photo: unsplash.com