1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη baking soda και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λάδι με τη κρέμα και το γάλα καρύδας και τη βανίλια. Στο μπολ με τα στερεά υλικά ρίχνουμε τα αυγά το κρόκο τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ για 5΄περίπου μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και λείο.
3. Χτυπάμε τα υγρά υλικά με το μίξερ να ομογενοποιηθούν καλά, ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα καρότα και τη καρύδα.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 35-40′. Μόλις το κέικ κρυώσει τελείως το βγάζουμε από τη φόρμα. Διακοσμούμε με τη σαντιγί, flakes καρύδας, ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα κλπ.
featured photo: www.epicurious.com
Το savoirville.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη.
Functional
Πάντα ενεργό
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.