Μπορεί να χρειάζεται να προετοιμάσεις τη ζύμη δύο ώρες νωρίτερα αλλά σε 15-20 λεπτά ψήσιμο θα έχεις μία πίτσα ελαφριά, υγιεινή και πρωτότυπη. Η φέτα ταιριάζει με το σπανάκι και επιτέλους και η πίτσα ταιριάζει με υγιεινή διατροφή.
Για ζύμη για 4 ατομικές πίτσες θα χρειαστείς:
500 γρ. αλεύρι σκληρό, 300 χλιαρό νερό, 13 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής, 1 κ.σ. ζάχαρη, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το topping
500γρ σπανάκι 300γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 4 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
Πως να φτιάξεις τη πίτσα
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίξε το αλεύρι και σιγά-σιγά πρόσθεσε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας τη ζάχαρη και το λάδι. Ζύμωσε με απαλές κινήσεις και άφησε τη ζύμη για περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.
Σε ένα τηγάνι ρίξε τις 2 κουταλιές λάδι και σόταρε για 2 λεπτά το σκόρδο. Αφαίρεσε το σκόρδο και πρόσθεσε το σπανάκι. Σόταρέ το για 5 λεπτά και πρόσθεσε το αλάτι. Αν το σπανάκι βγάλει υγρά δυνάμωσε λίγο τη θερμοκρασία ώστε να στεγνώσει και να μην έχει περιττή υγρασία.
Άπλωσε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό χαρτί που έχεις στρώσει στο ταψί ή απευθείας σε αντικολλητικά ταψάκια πίτσας. Άπλωσέ την ώστε να είναι μία λεπτή ζύμη. ‘Αφησε το σπανάκι στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια άπλωσε το στη ζύμη, πρόσθεσε το μπέικον και την τριμμένη φέτα και περίχυσε τις 2 κουταλιές με ελαιόλαδο.
Ψήσε για 5 λεπτά στο χαμηλότερο ύψος του φούρνο στους 200 βαθμούς και μετά μετέφερε το ταψί στο μεσαίο ύψος για άλλα 10-15 λεπτά.
Αν θέλεις έξτρα αρώματα μυρωδικών μπορείς όταν σοτάρεις το σπανάκι να προσθέσεις λίγο μάραθο.