Μοιάζει με γλυκό αλλά στην πραγματικότητα, η granola είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά. Χρειάζεσαι δεκαπέντε λεπτά για να φτιάξεις το πρωινό που θα σε εθίσει στα αρώματα της μηλόπιτας.
Θα χρειαστείς:
για τα μήλα: 1 κουταλιά λάδι καρύδας 2 ψιλοκομμένα μήλα 1 κουταλάκι marple syrup 1 – 2 κουταλάκια κανέλα για το παρφέ: 1/4 κούπας σπόρους chia 1/4 κούπας νιφάδες βρώμης 1 1/4 της κούπας γάλα αμυγδάλου 1/2 της κούπας granola 1/2 κούπας γιαούρτι
Οδηγίες:
Ζέστανε το λάδι καρύδας σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις λιώσεις και αρχίσει να σιγοβράζει πρόσθεσε τα μήλα, το σιρόπι και την κανέλα. Σόταρε τα όλα μαζί μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Αυτό θα σου πάρει περίπου έξι με οκτώ λεπτά. Όσο έχεις τα μήλα στο τηγάνι βάλε σε ένα μικρό μπολ τους σπόρους, τη βρώμη και το γάλα αμυγδάλου. Ανακάτεψε καλά και άφησέ τα στην άκρη. Βγάλε τα μήλα και άφησέ τα να κρυώσουν. Βάλε σε δύο βαζάκια το μείγμα της βρώμης, γαρνίρισε με 2 κουταλιές granola και μερικά μήλα. Συμπλήρωσε με 2 κουταλιές γιαούρτι. Κάνε το ίδιο και το δεύτερο βαζάκι. Μπορείς να περιχύσεις με λίγο ακόμα marple syrup και να πασπαλίσεις με λίγη granola ακόμα.