Ένα από τα πιο ωραία δώρα μιας μαμάς στη κόρη της είναι οι συνταγές της. Ειδικά όταν η κόρη ζει μακριά. Έτσι, σήμερα κάπου στο Λονδίνο ξεφυλλίζω τις συνταγές της και μου ανοίγει η όρεξη για κέικ μπανάνα αλλά… my way! Banana bread: Όλη η αγάπη της μαμάς με ένα πιο ελαφρύ και υγιεινό twist.
Υλικά
1/3 κούπα λάδι καρύδας λιωμένο
1/2 κούπα μέλι ( ή χουρμαδόμελο)
2 αυγά
3 μεσαίες ώριμες μπανάνες
1/4 κούπα γάλα της επιλογής σας
κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1 3/4 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης.
100 γρ. τσιπς καρύδας
300 γρ. πλάκα μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς στον αέρα.
2. Βάζουμε σε ένα μπολ τις ώριμες μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
3. Ψιλοκόβουμε την πλάκα σοκολάτας με ένα κοφτερό μαχαίρι πάνω σε επιφάνεια κοπής και την μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι & το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
5. Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις μπανάνες, το γάλα & τις βανίλιες.
*Προτιμούμε όλα μας τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου*
6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, μπεικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο) και ανακατεύουμε καλά.
7. Αλευροβουτυρώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε το μισό μείγμα μέσα.
8. Πασπαλίζουμε από πάνω τα μισά κομματάκια σοκολάτας μαζί με τα τσιπς καρύδας.
9. Προσθέτουμε όλο το υπόλοιπο μείγμα και καλύπτουμε όλα τα κομματάκια.
10.Διακοσμούμε από πάνω με φέτες μπανάνας και τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας.
11. Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά.
12. Αφήνουμε 15 λεπτα να κρυώσει, το βγάζουμε απο την φόρμα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή απόλαυση !