Κόλιανδρο, ρύζι και lime.  Μέσα σε είκοσι λεπτά θα έχεις το τέλειο συνοδευτικό πιάτο. Το lime και το κόλιανδρο θα αρωματίσουν τέλεια το ρύζι που κατά τα άλλα είναι ”βαρετό”. Ταιριάζει τέλεια με πιάτα θαλασσινών και μπορείς να το ετοιμάσεις ακόμα και για μία μέρα που θες να φας κάτι πραγματικά ελαφρύ στο γραφείο.

Τι θα χρειαστείς:

500ml ζωμό λαχανικών 180γρ μακρύκοκκο ρύζι ή basmati 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/4 μίας κούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο τον χυμό και το ξύσμα από ένα lime 2 κουταλιές χλιαρό νερό

Πως θα το ετοιμάσεις:

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζέστανε σε μεσαία θερμοκρασία τον ζωμό, μέχρι να βράσει. Ρίξε το ρύζι και το αλάτι. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε το περίπου 15 λεπτά, μέχρι να βράσει και να μη μείνει σχεδόν καθόλου από τον ζωμό. Μπορεί να χρειαστεί να το σουρώσεις. Απομάκρυνε το σκεύος και άφησέ το να κρυώσει. Πρόθεσε τον κόλιανδρο, το ξύσμα του lime και τον χυμό και το χλιαρό νερό. Ανακάτεψε τα απαλά όλα μαζί.

Το ρύζι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Frittata με μπρόκολο και φέτα

featured photo: www.isabeleats.com