Αυτό το κείμενο αφορά τη συνταγή για το πιο πλούσιο και κρεμώδες παγωτό αβοκάντο. Το φρούτο θα δώσει φανταστικό χρώμα στη κρέμα και η βουτυρένια γεύση θα ισορροπήσει τη γεύση του γάλακτος. Δεν χρειάζεσαι παρασκευαστή παγωτού. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα blender, ένα μπολ και ένα σκεύος για να παγώσεις την κρέμα.
Στην πραγματικότητα θα βάλεις αβοκάντο, ζαχαρούχο γάλα, χυμό λεμονιού και αλάτι σε ένα blender. Θα αφήσεις το μείγμα να παγώσει μερικές ώρες και θα έχεις περίπου 12 μπάλες παγωτού να σερβίρεις στους φίλους σου.
Θα χρειαστείς:
2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 300γρ ζαχαρούχο γάλα 2 κουταλιές χυμό λεμονιού λίγο αλάτι 360γρ κρέμα γάλακτος
Πως θα το κάνεις:
Βάλε τα αβοκάντο, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακάτεψε τα σε μέτρια ταχύτητα που δυναμώνεις σταδιακά μέχρι να γίνουν μία ενιαία κρέμα. Σε ένα μπολ χτύπησε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Βάλε τη χτυπημένη κρέμα στο μείγμα του αβοκάντο και ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα. Ρίξε το μείγμα στο ταψάκι που έχεις για γλυκά ψυγείου σκέπασέ το με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και πάγωσε το για τουλάχιστον 6 ώρες.
Ταιριάζει τέλεια με βάφλα, μπισκοτένια χωνάκια ή ακόμα και μπισκότα βουτύρου. ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το νέο comfort food μας: Μακαρονάδα με κεφτεδάκια