H παρακάτω pizza είναι φανταστική ιδέα για ένα από τα επόμενα βραδινά γεύματα που θα ετοιμάσεις. Θα χρειαστείς ένα τηγάνι που να μπορεί να μπει στον φούρνο, ζύμη για πίτσα, μπρόκολο τυρί και μπέικον.
Τι θα χρειαστείς:
ζύμη για μία στρογγυλή πίτσα
400γρ φουντίτσες μπρόκολο
4 φέτες μπέικον, κομμένες σε τετράγωνα
2/3 της κούπας τυρί ρικότα
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Πως θα το κάνεις:
Βάλε λίγο βούτυρο στο τηγάνι, βάλε τη ζύμη και άπλωσε τη καλά.
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάλε τις φουντίτσες του μπρόκολου για 3-4 λεπτά και σούρωσε τις.
Σε ένα μικρό τηγάνι ρόδισε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαίρεσε με ένα κουτάλι το μπέικον. Στο ίδιο τηγάνι πέρασε για 3-4 λεπτά και το μπρόκολο.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα τυριά μαζί και το σκόρδο.
Ζέστανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλε για 10 λεπτά το τηγάνι με τη ζύμη στον φούρνο. Άπλωσε στη ζύμη στο μείγμα των τυριών σα να απλώνεις σάλτσα. Βάλε πάλι στον φούρνο, ανέβασε τη θερμοκρασία στους 220 και ψήσε για 3 λεπτά. Πρόσθεσε το μπρόκολο και ψήσε για άλλα 3 λεπτά. Βγάλε τη πίτσα από τον φούρνο και πασπάλισε με το μπέικον και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.