Θα μπορούσαμε να είμαστε ερωτευμένες με τα ζυμαρικά Alfredο. Παρακάτω θα βρεις μία συνταγή με γάλα και κρέμα γάλακτος. Αν θες να πετύχεις περισσότερο παχύρρευστη σάλτσα βάλε μισή-μισή την αντιστοιχία μεταξύ γάλακτος και κρέμας. Αν αγαπάς το σκόρδο μπορείς να βάλεις βούτυρο αρωματισμένο με σκόρδο. Τέλος αν νιώθεις τύψεις για τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά και θέλεις να προσθέσεις κάποιο λαχανικό για να νιώσεις καλύτερα μπορείς να προσθέσεις λίγο σπανάκι ή ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Τι θα χρειαστείς:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κομμάτια κοτόπουλο φιλέτο αλάτι πιπέρι 1 1/2 κούπα γάλα 1 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών 2 σκελίδες σκόρδο 500γρ ζυμαρικά 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα μαϊντανόςΠώς θα το φτιάξεις:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε σε μέτρια θερμοκρασία το λάδι. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Σόταρε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Άφησέ το να κρυώσει και κόψτο σε φέτες. Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσε το γάλα, τον ζωμό και το σκόρδο. Πρόσθεσε το αλάτι και το πιπέρι. Βάλε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Μαγείρεψε τα, για 8 minutes ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και ανακάτεψε. Αφαίρεσε το τηγάνι από τη θερμοκρασία και πρόσθεσε τις φέτες κοτόπουλο μαζί με τα ζυμαρικά. Γαρνίρισε με τον μαϊντανό.