Mία γρήγορη και εύκολη συνταγή για cheeseburger quesadillas για σένα που αγαπάς τη μεξικάνικη κουζίνα. Θα χρειαστείς μερικές tortillas, κιμά, μπαχαρικά, cheddar και πίκλες. Και ένα τηγάνι. Σε μισή ώρα θα έχεις έξι τρίγωνα cheeseburger quesadillas για να δεις την ταινία σου.
Τι θα χρειαστείς:
2 κουταλιές βούτυρο 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 κουταλάκι Worcestershire sauce αλάτι
4 tortillas 3 1/2 κούπες cheddar
Για το σερβίρισμα: ψιλοκομμένα ντοματίνια μαρούλι πίκλες κέτσαπ και μουστάρδαΓια να φτιάξεις τη sauce 1/2 κούπα κέτσαπ 1/4 της κούπας μαγιονέζα 1 κουταλάκι Dijon μουστάρδα πιπέρι καγιέν και πάπρικα
Πως θα το φτιάξεις:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλε τον κιμά, τη worcestershire και λίγο αλάτι. Σόταρε τον κιμά μέχρι να χρυσίσει, σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 5-6 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμος βάλε τον σε ένα πιάτο, καθάρισε το τηγάνι. Βουτύρωσε όλες τις tortillas μόνο από τη μία πλευρά και βάλε τη πρώτη στο τηγάνι. Στα 2 λεπτά γύρισε την από την άλλη πλευρά και κάνε το ίδιο για όλες τις tortillas. Όταν τελειώσεις με όλες, ξαναβάλε την πρώτη tortilla και βάλε πάνω της μία μεγάλη κουταλιά από τον κιμά. Πρόσθεσε μία μεγάλη κουταλιά από το cheddar και μερικές πίκλες. Σκέπασε με μία ακόμα tortilla (με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα έξω), δυνάμωσε τη θερμοκρασία και μόλις ροδίσει αρκετά με μία σπάτουλα γύρισε προσεκτικά από την άλλη. Αν δεν είσαι πολύ σίγουρη για την κίνηση μπορείς να “κλείσεις” στα δύο την πίτα. Συνέχισε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες quesadillas.
Aν καταφέρεις την πρώτη στρογγυλή εκδοχή, κόψε τις tortillas σε 6 κομμάτια και σέρβιρε με τα ντοματίνια, τη σαλάτα, μπολάκια με κέτσαπ και μουστάρδα και έξτρα πίκλες.