Μία κρεμώδης, ελαφριά και υγιεινή σούπα με σπαράγγια. Αν σου αρέσει η γεύση από τα σπαράγγια αυτή είναι μία σούπα που θα απολαύσεις το σαββατοκύριακο ή ένα από τα επόμενα βράδια. Είναι εύκολη, γρήγορη και με απλά υλικά. Αν δεν σε απασχολούν οι θερμίδες και θες να την κάνεις ακόμα πιο γευστική μπορείς να βάλεις κρέμα γάλακτος αντί για γιαούρτι και να πασπαλίσεις με τραγανό μπέικον στο τέλος.
Για τέσσερις μερίδες θα χρειαστείς συνολικά μισή ώρα και τα παρακάτω υλικά:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
600 γρ σπαράγγια, καθαρισμένα από τα κοτσάνια τους και κομμένα στη μέση
1/2 κούπα αρακά
αλάτι και πιπέρι
4 κούπες ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά
1 κούπα νερό
1 κούπα γιαούρτι
1 κούπα παρμεζάνα
Πως θα το φτιάξεις:
Σε μία κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το πράσο, το σκόρδο και το αλάτι με το πιπέρι. Σόταρε για 3 λεπτά, μέχρι το πράσο να μαλακώσει. Πρόσθεσε και τα σπαράγγια και σόταρε για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίξε μαζί και τον αρακά με τον ζωμό και άφησέ το μείγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά, χαμηλώνοντας στο μέτριο τη θερμοκρασία. Μόλις είναι έτοιμο και τα σπαράγγια μαλακά, άφησε για 10 λεπτά να κρυώσει η σούπα και μετά πέρασε τη από το μπλέντερ να γίνει κρεμώδης. Ρίξε το γιαούρτι και το αλάτι και το πιπέρι. Μετέφερε όσο είναι ζεστή σε μπολ και αν θες πασπάλισε τριμμένη παρμεζάνα.