Η παρακάτω συνταγή αφορά cheesecake με γεύση Margarita. Θα χρειαστείς cream cheese, lime και αλκοόλ για τη γέμιση και μπισκότα βουτύρου για τη βάση. Επίσης θα χρειαστείς περίπου μία ώρα και τον φούρνο σου. Στο τέλος κόψε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σέρβιρε με σαντιγί και ξύσμα από lime.
Για τη βάση του cheesecake
2 κούπα graham cracker μπισκότα
1/2 κούπα βούτυρο
2 κουταλιές ζάχαρη
1/4 από ένα κουταλάκι κανέλα
αλάτι
Για τη γέμιση του cheesecake
450 γρ cream cheese, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1/3 της κούπας γιαούρτι
3 αυγά
1 κουταλιά χυμό lime
1 κουταλιά tequila
1 κουταλάκι triple sec
ξύσμα από ένα lime
Πως θα το φτιάξεις
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τα μπισκότα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη κανέλα και το αλάτι. Δούλεψε το μείγμα με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Πίεσε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί.
Ψήσε τη βάση για 8-10 λεπτά. Βγάλε από τον φούρνο και άφησε να κρυώσει.Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το cream cheese και τη ζάχαρη. Ανακάτεψε τα καλά με ένα μίξερ. Πρόσθεσε το γιαούρτι, τα αυγά, τον χυμό, την τεκίλα και το triple sec και τέλος το ξύσμα. Ανακάτεψε.
Ρίξε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και ψήσε για 35 – 40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο άφησέ το να κρυώσει για μισή ώρα και μετά βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν σερβίρεις.
Για να σερβίρεις μπορείς να διακοσμήσεις με σαντιγί και λίγο ξύσμα από lime ακόμα.