Το bircher muesli είναι overnight συνταγή με βρώμη που δεν χρειάζεται βράσιμο ή ψήσιμο. Απλά θα το προετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ. Χρειάζεσαι επτά απλά υλικά.
Αν αναρωτιέσαι, το κανονικό muesli το ετοιμάζεις με βρώμη, ξηρούς καρπούς και σπόρους. To bircher μοιάζει περισσότερο με το κλασικό porridge. Επίσης, για το παραδοσιακό bircher χρησιμοποιείται γιαούρτι, χυμός λεμονιού και μήλο ή πορτοκάλι.
Μην παραλείψεις το λεμόνι γιατί είναι το υλικό που δεν θα αφήσει το μήλο να μαυρίσει.
Tι θα χρειαστείς:
1/2 κούπα βρώμη 1/4 κούπα τριμμένη καρύδα 1 τριμμένο μήλο χυμός από ένα λεμόνι 1 κούπα γάλα αμυγδάλου ή καρύδας 1 κουταλιά maple syrup 1/2 κουταλάκι βανίλια 1/2 κουταλάκι κανέλα
για το topping:
2 ψιλοκομμένα ακτινίδια 1 ψιλοκομμένη μπανάνα τριμμένη καρύδα
Πως θα το φτιάξεις:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά (εκτός εκείνα του topping) μαζί σε ένα μπολ ή σε ένα μεγάλο βάζο.
Βάλε το στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Όταν είσαι έτοιμη για να το δοκιμάσεις βγάλε το από το ψυγείο και βάλε από πάνω τα φρούτα.