Τι φωνάζει “επιβράβευση” πιο έντονα από ένα προφιτερόλ;

Υπάρχουν αυτές οι ώρες μέσα στη μέρα που το μυαλό σου σου παρουσιάζει ένα είδος screen saver με όλα τα πιθανά γλυκά που θα σε ικανοποιούσαν. Όσο οι ιδέες περνάνε από το μυαλό σου, το στόμα σου αρχίζει και προετοιμάζεται για να γευτεί μια από αυτές. Όμως νιώθεις ενοχές οπότε πλάθεις μια σειρά από λόγους γιατί αξίζεις ένα γλυκό εκείνη την ώρα. Άλλες φορές πάλι, μπορεί απλά οι εικόνες να είναι τόσο έντονες που δεν αφήνεις καν τις ενοχές να εξελιχθούν. Αυτές οι ώρες θα έπρεπε να λέγονται ώρες επιβράβευσης.

Αν προτιμάς γλυκά που να συμπεριλαμβάνουν παντεσπάνι ή άλλα ζυμάρια, το chou είναι αυτή η ανάλαφρη εναλλακτική. Είναι ένα τόσο λεπτό και αφράτο ζυμαράκι πλασμένο και ψημένο για να φιλοξενήσει μια βελούδινη creme patisserie. Ενώ ικανοποιεί και τις γυναίκες που προτιμούν τη σοκολάτα με την κρεμώδη σοκολατένια sauce που αφήνεται να ρέει απαλά για να σκεπάσει τα τραγανά γεμισμένα choux. Το profiterole είναι ένα γλυκό για όλα τα γούστα και για όλες τις ώρες. Όμως πρέπει να είναι φρέσκο γιατί αλλιώς τα choux θα είναι “πανιασμένα”. Δεν είναι εύκολο όλες τις ώρες να βρεις φρέσκο profiterole…ή μάλλον δεν ήταν μέχρι που ιδρύθηκε το Choureal και μάθαμε πόσο surreal μπορεί να γίνει η απόλαυση ενός γλυκού.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη choureal profiterole (@choureal_profiterole) στις 18 Δεκ, 2019 στις 8:46 πμ PST

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη choureal profiterole (@choureal_profiterole) στις 11 Ιούν, 2019 στις 8:09 πμ PDT

Στο Choureal ψήνουν choux κάθε μία ώρα.

Aλλά ούτως ή άλλως για να γεμιστεί το chou πρέπει να τα αφήσεις να “καθίσουν” λίγο και να κρυώσουν. Οπότε οι πιθανότητες να φας μη φρέσκο chou μένουν εκτός του ζαχαροπλαστείου αυτού. Η creme patisserie που χρησιμοποιούν είναι αρωματισμένη με εκείνα τα μαγικά κλωναράκια βανίλιας που μας έρχονται από την εξωτική Μαδαγασκάρη. Το πάντρεμα δε της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Μαδαγασκάρης δεν θα μπορούσε να γίνει πιο παραδεισένια. Η επικάλυψη όμως είναι στο χέρι σου. Σε αφήνουν να απογειώσεις το γλυκό σύμφωνα με τις προσωπικές σου προτιμήσεις και να διαλέξεις μια από τις πολλές επικαλύψεις, π.χ. μπίτερ, γάλακτος, πραλίνα, λευκή, καραμέλα, γλυκόριζα, φρούτα πάθους κτλ. Όταν όμως δημιουργείς το απόλυτο chou, δεν μπορείς να μην το αλλάξεις λίγο για να δημιουργήσεις και άλλα απίστευτα γλυκά. Έτσι στο Choureal μπορείς να επιλέξεις από το πιο κρεμώδες παγωτό για το profiterole σου, μέχρι eclairs και paris-brest. Η αλήθεια όμως είναι πως η πραγματική μαγεία σε μια συνταγή δεν είναι ούτε η αστερόσκονη μιας νεράιδας, ούτε οι αλχημιστικές επιτάξεις ενός περίεργου ποιήματος. Η μαγεία σε ένα γλυκό είναι… στο Choureal.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη choureal profiterole (@choureal_profiterole) στις 18 Δεκ, 2019 στις 8:46 πμ PST

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη choureal profiterole (@choureal_profiterole) στις 9 Μάι, 2019 στις 6:09 πμ PDT

Θεσσαλονίκη: Παλαιών Πατρών Γερμανού 7 | Αθήνα: Ερμού 18 & Διομείας 2 Facebook | Instagramwww.choureal.gr