Τα πλούσια σοκολατένια κεκάκια με ρευστή σοκολάτα στο εσωτερικό τους θα μπορούσαν να είναι ο βασιλιάς των γλυκών με σοκολάτα. Είναι πανεύκολα αφού θα χρειαστείς μόνο πέντε υλικά και περίπου μισή ώρα συνολικά.
Τα sos που πρέπει να θυμάσαι: Αν χρησιμοποιήσεις σοκολάτα γάλακτος τότε θα πρέπει να αλλάξεις την ποσότητα στα 170 γρ και να μειώσεις τη ζάχαρη στο 1/4 της κούπας.
Τι θα χρειαστείς:
100 γρ bittersweet σοκολάτα
100 γρ βούτυρο
3 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
¼ της κούπας αλεύρι
1 κουταλάκι βανίλια
1/2 κουταλάκι espresso (σκόνη)
Πως θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτύρωσε τα φορμάκια που έχει συνήθως για σουφλέ σοκολάτας και πασπάλισε με λίγο κακάο ή άχνη. Σε ένα μεσαίο μπολ που μπορείς να βάλεις στον φούρνο μικροκυμάτων λιώσε τη σοκολάτα με το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν σε ένα αφράτο μείγμα. Πρόσθεσε στο μείγμα της σοκολάτας το αλεύρι, τη βανίλια κι τον καφέ. Δούλεψε λίγο το μείγμα. Χώρισε τη ζύμη στα στα μπολάκια και βάλε τα σε ένα ταψί στον φούρνο. Ψήσε για 12 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η επιφάνειά τους και να ξεκολλήσουν οι άκρες του κέικ από το μπολ. Βγάλε από τον φούρνο και σέρβιρε όσο είναι ζεστά, μαζί με παγωτό.