Τα συγκεκριμένα tacos είναι με κινόα, πιπεριές και καυτερή sour cream και ιδανικά για το βράδυ μιας καθημερινής που θες κάτι εύκολο, γρήγορο και απλό.
Τι θα χρειαστείς:
1 κούπα κινόα
2 κούπες ζωμό λαχανικών
3 κουταλιές λάδι καρύδα
1 κουταλιά από κύμινο και μία από πάπρικα
1 κουταλάκι από σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη και ρίγανη
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 πράσινα κρεμμυδάκια
1 lime
1 πιπεριές
4 κούπες από baby σπανάκι, kale ή ρόκα, ξεχωριστά ή mix
ταμπάσκο
Sour cream
ένα κομμάτι φέτα
10 tortillas καλαμποκιού
Πως θα το φτιάξεις:
Μαγείρεψε την κινόα. Σε ένα τηγάνι σε ένα σε μέτρια θερμοκρασία πρόσθεσε τη μαγειρεμένη κινόα και σόταρέ τη για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Ξέπλυνε την κινόα, στράγγισε και βάλε τη πάλι στο τηγάνι μαζί με τον ζωμό και 1/4 από ένα κουλάκι αλάτι. Άφησε την κινόα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Συνήθως 15 με 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη και έχει εξατμιστεί όλος ο ζωμός άφησε το ακόμα για 5 λεπτά. Ενώ μαγειρεύετε η κινόα κόψε τις πιπεριές σε λεπτά φέτες και βάλε τις σε ένα μπολ με μία κουταλιά χυμό lime juice και λίγο αλάτι. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες ταμπάσκο στην sour cream. Όταν τα έχεις όλα έτοιμα βάλε το λάδι καρύδας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τη κινόα, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο και το κρεμμύδι, τη ρίγανη και το αλάτι με το πιπέρι. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε άλλη μία κουταλιά χυμό lime και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Για να σερβίρεις τα tacos. Ζέστανε τις tortillas και γέμισε τις με το μείγμα της κινόα, τις πιπεριές, αν θες κρεμμύδι κομμένες σε μισές ροδέλες, τη sour cream και τριμμένη φέτα. Σέρβιρε.