Αν μάζεψεις όλες τις ταινίες που έχουμε δει σχετικά με διατροφικές διαταραχές, θα συνειδητοποιήσεις ότι οι περισσότερες έχουν στο επίκεντρο τους κάποιο άτομο σε εφηβική ηλικία. Κυρίως, μάλιστα, κάποιο κορίτσι. Και μολονότι η ανορεξία στο σινεμά συνδέεται πάντοτε με κάποια γυναικεία φιγούρα, το Body of Water κάνει μια πολύ μικρή αλλαγή. Η πρωταγωνίστρια δεν είναι πια έφηβη.

Το Βody of Water είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της Lucy Brydon. Η ίδια μάλιστα έχει συνεργαστεί και με την ομάδα του Sex Education για να δημιουργήσουν υλικό πρόσθετο της σειράς. Συγκεκριμένα, σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία-βίντεο, όπου δημιουργοί και ηθοποιοί της σειράς συζητούν για τη χαρακτηριστική στιγμή μέσα στο λεωφορείο, και μπορείς να το δεις εδώ. Καθώς, λοιπόν, η Brydon ενδιαφερόταν πάντοτε για θέματα προσωπικά που αγγίζουν μια κοινωνικοπολιτική πλευρά, αποφάσισε να δημιουργήσει και το Body of Water.

https://www.instagram.com/p/B87Wl4wBExB/

Στην ταινία παρακολουθούμε την πρωταγωνίστρια Stephanie να παλεύει τον ίδιο της τον εαυτό. Εκείνη έχει μια κόρη στην εφηβεία και δίνει μία ισόβια μάχη με την ανορεξία. Η ταινία απεικονίζει έτσι πώς το πρόβλημα του ενός μπορεί να επηρεάσει και καθορίσει τις ζωές των άλλων. Η έφηβη Pearl ασκεί κριτική μονίμως στη μητέρα της. Η Stephanie, όμως, παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τους δαίμονες της.  Και το χειρότερο είναι ότι μερικές φορές εκείνη μοιάζει ηττημένη. Έτσι, η ιστορία γίνεται διαρκώς άβολη και κάπως έντονη λόγω της διαμάχης μεταξύ μητέρας και κόρης.

Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο στοίχημα για τη Lucy Brydon

https://www.instagram.com/p/B7_YvX_p0-W/

Πρώτον, το να καταφέρει να μιλήσει για κάτι που σχεδόν κανείς δεν τολμά στη μεγάλη οθόνη. Αλλά και το να θίξει την ευαισθησία και την ευθραυστότητα των οικογενειακών σχέσεων. To Body of Water δεν μιλά αποκλειστικά για την ανορεξία και την εξάρτηση. Μιλάει για όλα εκείνα που έπονται αυτών. Η σκηνοθέτιδα κατάφερε να δημιουργήσει την ταινία παίρνοντας μέρος στο πρόγραμμα Film London’s Microwave. Εκεί φυσικά είχε να ανταγωνιστεί πολλές άλλες low-budget ταινίες που δεν χρειάζονται προφανώς την ίδια χρηματοδότηση με κάποιο blockbuster για να δημιουργηθούν.

Η ταινία πέρασε από πολλές αλλαγές στο σενάριο, όπως αναφέρει η Brydon στη συνέντευξή της για το AnOther. Εκείνη δοκίμασε διαφορετικές οπτικές γωνίες, διαφορετικές εκδοχές του τέλους μέχρι να βρει αυτό που πραγματικά ήθελε. Μετά από σχεδόν 5 χρόνια, τελικά τα κατάφερε. Και όπως παραδέχεται και η ίδια:

Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι μια αυθεντική απεικόνιση του τι ήθελα να πω.

featured image: In Their Own League