Έχεις αρχίσει να νιώθεις εγκλωβισμένη στη σχέση σου; Ενώ πριν κάποιο διάστημα τη θεωρούσες ιδανική; Μάλλον θα βρεις τον εαυτό σου σε έναν από τους παρακάτω πέντε λόγους.
Μπήκες βιαστικά σε αυτή τη σχέση χωρίς να τον γνωρίσεις λίγο καλύτερα
Το να μπαίνεις βιαστικά σε μια σχέση, σπάνια οδηγεί σε αίσιο τέλος. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν ξέρεις πραγματικά με ποιον έχεις να κάνεις. Όλοι γνωρίζουμε πως στα αρχικά στάδια μιας σχέσης, δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και βάζουμε μπροστά τις καλύτερες ποιότητές μας για να προσελκύσουμε τον άλλο.
Ωστόσο, παίρνει χρόνο το να γνωρίσεις κάποιον καλύτερα και να μάθεις αν υπάρχει μια αυθεντική σύνδεση μεταξύ σας και πως δε βασίζεται όλο αυτό στη σωματική έλξη. Όταν κάνεις τα πράγματα γρήγορα, δεσμεύεσαι με την εικόνα που προβάλλει κάποιος για τον εαυτό του, χωρίς να έχεις δει την πραγματική φύση του.
Έχεις μη ρεαλιστικές προσδοκίες
Να θυμάσαι πως οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι και πως κάνουν λάθη. Αν έχεις θέσει πολύ υψηλά στάνταρ για τον σύντροφό σου, θα σε απογοητεύσει σε ένα σημείο. Δε μπορείς να περιμένεις από κάποιον να είναι τέλειος όλες τις φορές, γιατί ούτε κι εσύ είσαι.
Σιγουρέψου πως ο σύντροφός σου είναι ενήμερος για όλα όσα περιμένεις από εκείνον, ώστε να ξέρεις ποια είναι ρεαλιστικά και ποια όχι. Έτσι μόνο θα καταφέρεις να νιώσεις ικανοποιημένη στη σχέση σου. Όταν οι ανάγκες σου αρχίσουν να καλύπτονται σε αυτή τη σχέση, δε θα νιώθεις παγιδευμένη.
Συμβιβάστηκες με λιγότερα
Όταν συμβιβάζεσαι μπαίνοντας σε μια σχέση, αργά ή γρήγορα θα νιώσεις πως έχεις παγιδευτεί. Ακόμα κι αν τα πράγματα ήταν τέλεια στην αρχή, όσο περνάει ο καιρός, η έλλειψη ικανοποίησης μεγαλώνει. Φτάνεις στο σημείο να αναρωτιέσαι αν θα μπορούσες να έχεις κυνηγήσει κάτι καλύτερο. Ακόμα κι αν ο σύντροφός σου σε αξίζει.
Υπάρχουν πολλοί single άνθρωποι εκεί έξω που σου ταιριάζουν περισσότερο. Περίμενε μέχρι να βρεις τον κατάλληλο και να δημιουργήσετε τη σχέση που πάντα ήθελες.
Εξαρτάσαι οικονομικά από εκείνον
Το γεγονός πως ο σύντροφός σου πλήρωνε τα πάντα στην αρχή, μπορεί να σου φαινόταν τέλειο. Μα δεν είναι. Όταν ο σύντροφός σου είναι και η πηγή εσόδων σου, είναι δύσκολο το να είσαι ανεξάρτητη.
Αν δε φέρεσαι με τρόπο που να τον ικανοποιεί, ίσως σταματήσει να σε στηρίζει οικονομικά. Το να νιώθεις οικονομική ανασφάλεια σίγουρα θα σε στρεσάρει. Έτσι θα αισθανθείς πως δεν μπορείς να φύγεις από αυτή τη σχέση. Το να επιτρέπεις σε έναν άντρα να σε στηρίζει οικονομικά, θα σε κάνει κάποια στιγμή να νιώθεις πως ποτέ δε θα μπορέσεις να στηριχτείς στα δικά σου πόδια.
Φοβάσαι να φύγεις
Μερικές φορές, ο άντρας που νόμιζες πως είναι ο ένας, καταλήγει να έχει τρομακτική νευρικότητα και ταμπεραμέντο. Τα θέματα θυμού δε γίνονται σχεδόν ποτέ εμφανή από την αρχή. Ίσως, στην αρχή να φαίνεται ο πιο γλυκός άντρας στον κόσμο.
Τα θέματα γίνονται εμφανή όσο μπαίνεις πιο βαθιά στη σχέση, αλλά τότε είναι πολύ αργά. Από τη στιγμή που γίνονται αντιληπτά τα θέματα θυμού, δε μπορείς παρά να νιώθεις πως θέλεις να φύγεις, ενώ τελικά καταλήγεις να μένεις. Και μάλιστα με φόβο.
Πηγή: Your Tango