Κανονικά θα έπρεπε να φτιάχνουμε συνταγές που θέλουν μιάμιση ώρα ετοιμασία τουλάχιστον αλλά μερικές μέρες θες απλά να μπεις και να βγεις από την κουζίνα όσο πιο σύντομα γίνεται. Ίσως γιατί θες να συνεχίσεις τη σειρά που βλέπεις ή επειδή έχει ήλιο στο μπαλκόνι και θες να τον απολαύσεις όσο περισσότερο μπορείς.
Η παρακάτω συνταγή με παπαρδέλες και γαρίδες ίσως είναι μία από τις πιο εύκολες συνταγές που θα έχεις φτιάξει, αφού έχει μόνο πέντε υλικά. Μετά το τοστ φυσικά. Είναι πικάντικο πιάτο, όμως ελαφρύ και το πιο σημαντικό; Είναι νόστιμο.
Θα χρειαστείς μπόλικο βούτυρο, μεσαίες γαρίδες, πολύ σκόρδο και κάτι να το κάνει ακόμα πιο πικάντικο.
Τι θα χρειαστείς:
5 κουταλιές βούτυρο
8 σκελίδες σκόρδο 500 γρ γαρίδες 1/4-1/2 κουταλάκι αποξηραμένη καυτερή πιπεριά 500 γρ παπαρδέλεςΠώς θα το φτιάξεις:
Βράσε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετά αλατισμένο γιατί αυτό θα είναι και το μόνο αλάτι που θα ρίξεις στο φαγητό. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίξε τα ζυμαρικά και βράσε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα τηγάνι λιώσε τέσσερις κουταλιές βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το σκόρδο και σώταρε για δύο λεπτά, προσέχοντας να μην καεί. Ρίξε λίγο πιπέρι στις γαρίδες και βάλε τις στο τηγάνι. Σώταρε τις γαρίδες 3-4 λεπτά.
Όταν οι παπαρδέλες είναι έτοιμες πρόσθεσέ τις στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακάτεψε απαλά χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία. Πασπάλισε με την αποξηραμένη πιπεριά και ρίξε και μισή κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Πρόσθεσε την πέμπτη κουταλιά βούτυρο και ανακάτεψε. Αν θες πασπάλισε με λίγο ακόμα πιπέρι και είναι έτοιμο.