Η παρακάτω quiche με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί έχει βάση γλυκοπατατάτας. Είναι ελαφριά, χωρίς λιπαρά και πολύ νόστιμη.
Τι θα χρειαστείς:
1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε ροδέλες
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
1 σακουλάκι σπανάκι
1/4 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
6 μεγάλα αυγά
1/3 κούπας γάλα αμυγδάλου
1/4 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπα κατσικίσιο τυρί
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτύρωσε μία φόρμα για quiche. Βάλε τις φέτες της γλυκοπατάτας στη βάση. Φρόντισε να είναι κομμένες σχετικά παρόμοιες. Περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήσε για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο άφησέ το για πέντε λεπτά να κρυώσει, χωρίς να κλείσεις τη θερμοκρασία του φούρνου.
Όσο ετοιμάζεται η βάση κόψε τα λαχανικά. Βάλε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Σόταρε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τη ντομάτα για λίγα λεπτά. Μετά πρόσθεσε το σπανάκι για ακόμα λίγα λεπτά. Άφησέ τα κρυώσουν.
Σε ένα μεσαίο μπολ χτύπησε τα αυγά, το γάλα και το αλάτι με το πιπέρι.
Πρόσθεσε το μείγμα από το σπανάκι και άπλωσε τις πάνω στις γλυκοπατάτες. Από πάνω ρίξε το μείγμα των αυγών. Πασπάλισε με το τυρί και με έξτρα αλάτι και πιπέρι.
Ψήσε για 30-45 λεπτά. Βγάλε από τον φούρνο και άφησε να κρυώσει. Κόψε σε κομμάτι και σέρβιρε.