Αυτή η τάρτα με αλατισμένη σκούρα σοκολάτα είναι γρήγορη στην προετοιμασία και εύκολη. Τα υλικά είναι απλά και gluten-free και η γεύση της υπέροχη αν αγαπάς τη σκούρα σοκολάτα.
Τι θα χρειαστείς:
2 κούπες αλεύρι αμυγδάλου (μπορείς να το αναζητήσεις και ως almond meal)
1/4 της κούπας κακάο
1/4 της κούπας βούτυρο καρύδας ή απλό βούτυρο
3 κουταλιές maple syrup
1/2 κουταλιά αλάτι
Για τη γέμιση:
1 1/2 κούπα γάλα καρύδας
3 κούπες ψιλοκομμένη σκούρα σοκολάτα
1 κουταλάκι βανίλια
1/4 από ένα κουταλάκι αλάτι
για το topping: άνθος αλατιού
Πώς θα το φτιάξεις:
Για να φτιάξεις τη βάση: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλε τα υλικά για τη βάση σε ένα μπολ όλα μαζί και ανακάτεψε καλά. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη πίεσε το μείγμα στη βάση από ένα σκεύος τάρτας και ψήσε για 12 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη βγάλε από τον φούρνο και άφησέ τη να κρυώσει.
Για να κάνεις τη γέμιση της τάρτας: Όσο η βάση ψήνεται βάλε το γάλα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρει έναν βρασμό. Κλείσε τη θερμοκρασία. Βάλε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και σταδιακά πρόσθεσε τη σοκολάτα ανακακατεύοντας με μία σπάτουλα. Αν θες μπορείς να περιμένεις ένα λεπτό πριν ανακατέψεις για να μαλακώσει μόνη της. Πρόσθεσε τη βανίλια και το αλάτι. Ρίξε το μείγμα της σοκολάτας στη βάση και στρώσε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Βάλε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Για να σερβίρεις την τάρτα πασπάλισε με άνθος αλατιού ή απλό αλάτι.