Αυτή η frittata είναι το καλύτερο γεύμα που μπορείς να φτιάξεις και να απολαύσεις στο μπαλκόνι σου παρέα με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Είναι ελαφριά, και αποτελεί έναν έξυπνο τρόπο να εντάξεις περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σου. Επιπλέον τρώγεται και κρύα, γεγονός που την κάνει ιδανική για τις θερμοκρασίες της εποχής. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ως κυρίως γεύμα, όπως βραδινό, ή και ως σνακ σε μικρότερη μερίδα.

Θα χρειαστείς (για 4 μερίδες)

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 220 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκίτσες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. αρακά
  • 8 αυγά
  • 50 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Extra tip: για να πετύχεις ακόμα καλύτερη γεύση προτίμησε αρακά φρέσκο. Είναι η εποχή του και είναι ακόμα πιο γλυκός. Αν πάλι χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένο βάλτον σε νερό πριν τον χρησιμοποιήσεις ώστε να φύγει ο πάγος που μπορεί να έχει.

Μέθοδος:

Προθέρμανε το φούρνο στην ένδειξη του grill.

Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγάρισε το μπρόκολο για περίπου 5 λεπτά. Μετά πρόσθεσε τον αρακά και το σκόρδο και μαγείρεψε τα για άλλα 2 λεπτά.

Ανάδευσε τα αυγά σε ένα μπολ και πρόσθεσε το τυρί και την πάπρικα, αλάτισε και ανακάτεψε τα. Αν το τηγάνι που έχεις μπορεί να μπει στο φούρνο τότε πρόσθεσε το μείγμα στο τηγάνι με τα λαχανικά σου και ανακάτεψε τα μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το να μαγειρευτεί για 5 λεπτά χωρίς να ανακατεύεις, μέχρι το κάτω μέρος της frittata να μαγειρευτεί.

Στη συνέχεια τοποθέτησε το τηγάνι στο φούρνο και άφησε το για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω. Άφησε το να κρυώσει και σέρβιρε.

Αν το τηγάνι σου δεν είναι κατάλληλο για φούρνο βάλε τα λαχανικά σου στο μπολ με τα αυγά και ανακάτεψε τα. Στη συνέχεια βάλε το μείγμα σου σε ένα ταψάκι αφού πρώτα το λαδώσεις. Ψήσε στο φούρνο χρησιμοποιώντας την ένδειξη των αντιστάσεων και όχι το grill. Το ψήσιμο σε αυτή την περίπτωση θα πάρει 25-30 λεπτά.

Featured photo: realfood.tesco.com