Αυτός ο αρωματικός μπακαλιάρος είναι η συνταγή που χρειάζεσαι αν έχεις βαρεθεί να τρως συνεχώς τα ίδια. Ακόμα και αν δεν είσαι και τόσο συνηθισμένη στο να τρως ψάρι είναι ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις. Για αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησε ένα τηγάνι που να μπορεί να μπει στο φούρνο. Αν δεν έχεις μπορείς εύκολα να μεταφέρεις τα φιλέτα σου σε ένα ταψάκι ώστε να αποφύγεις τυχόν ανεπιθύμητα ατυχήματα.
Θα χρειαστείς:
1 1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
5 σκελίδες σκόρδο
1/4 της κούπας ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
Για τον dressing λεμονιού:
5 κ.σ. χυμό λεμόνι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Για το πανάρισμα:
1/3 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
3/4 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
3/4 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
αλατοπίπερο
Μέθοδος:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανακάτεψε όλα τα υλικά για το dressing μέχρι να ομογενοποιηθούν και άφησε το στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά για το πανάρισμα. Βάλε το τηγάνι σου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσεις τα φιλέτα ψαριού από την περιττή υγρασία και στη συνέχεια βούτηξε τα στο dressing. Μετά πέρασε τα από το μείγμα για το πανάρισμα και βάλε τα στο τηγάνι. Γύρισε τα φιλέτα σου και από την άλλη μεριά για να πάρουν χρώμα, χωρίς να μαγειρευτούν εντελώς.
Στο dressing λεμονιού που σου περίσσεψε πρόσθεσε το σκόρδο ψιλοκομμένο και στη συνέχει περίχυσε με αυτό τα φιλέτα σου. Βάλε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου δέκα λεπτά. Θα πρέπει σε εκείνο το σημείο το ψάρι σου να κόβετε εύκολα με ένα πιρούνι.
Βγάλε το από το φούρνο και σέρβιρε με τον μαϊντανό. Συνόδευσε το με αρωματικό ρύζi με κόλιανδρο και lime.