Τα noodles είναι από τα πιο δημοφιλή Ασιατικά φαγητά στην Ελλάδας.

Ωστόσο, αν θέλεις να πειραματιστείς στη δική σου κουζίνα με τέτοια πιάτα, τότε σου έχουμε μία εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα σε ταξιδέψει κατευθείαν στην Ασία. Η συνταγή αυτή χρειάζεται wok αλλά αν δεν έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλώς ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, ενδέχεται το αποτέλεσμα να μην είναι το ίδιο καλό με την παραδοσιακή χρήση wok.

Θα χρειαστείς:

100 γρ. χοιρινό κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. σος σόγιας

1/2 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.σ. ηλιέλαιο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. hoisin sauce

1 κ.σ. hot sauce

1 κ.σ. κέτσαπ

1/2 κ.γ. αλάτι

300 γρ. noodles

1/2 αγγούρι κομμένο σε λεπτά sticks

1 κ.σ. νισεστέ

Μέθοδος:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το χοιρινό, τη σόγια, τη ζάχαρη, 1 κ.σ. νερό και 1 κ.σ. νισεστέ. Άφησε το κρέας να μαριναριστεί για 10 λεπτά και πρόσθεσε 1 κ.σ. λάδι.

Παράλληλα βάλε καυτό νερό σε ένα μπολ και ετοίμασε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Ζέστανε το wok σου σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι. Πρόσθεσε το κρέας, το σκόρδο, την hoisin, την hot sauce και την κέτσαπ και μαγείρεψε τα για 2-3 λεπτά μέχρι το χοιρινό να είναι έτοιμο. Πρόσθεσε 150 ml νερό και άφησε το να βράσει.

Σε ένα μικρό μπολ διέλυσε το νισεστέ σε 2 κ.σ. νερό και πρόσθεσε το στο wok. Άφησε το να βράσει και να δέσει η σάλτσα για περίπου ένα λεπτό.

Για να σερβίρεις, τοποθέτησε τα noodles σε ένα μπολ, βάλε από πάνω τη σάλτσα με το χοιρινό και πρόσθεσε το αγγούρι που θα δώσει τη φρεσκάδα που χρειάζεται το πιάτο σου.

featured photo: www.vogue.fr