Επειδή τα μπανανόψωμα κούρασαν εν μέσω καραντίνας εμείς ανακαλύψαμε το γλυκό ψωμί καρύδας, το Pan de Coco. Μπορείς να αντικαταστήσεις το λεμόνι με lime ή το γάλα καρύδας με το κανονικό γάλα.
Τι θα χρειαστείς:
250 γρ (2 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25 γρ baking powder (5 1/2 κουταλάκια) 1/2 κγ αλάτι 125 γρ τριμμένη καρύδα 50 γρ (3 κσ + 2 κγ) βούτυρο 80 γρ (1/3 κούπας) καστανή ζάχαρη 1/2 κγ μέλι 1 αυγό 1 γρ βανίλια (1 κγ) 200 γρ (3/4 κούπεες + 1 κσ) γάλα καρύδας 50 γρ (3 κσ) λάδι καρύδας
Για το icing:
100 γρ (1 1/4 κούπας) άχνη 2 κγ γάλα καρύδας 1 γρ βανίλια (1 κγ) ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε όλα τα στέρεα υλικά σου (εκτός από τη ζάχαρη και 125 γρ από την τριμμένη καρύδα) και ανακάτεψε.
Πάρε τα 125 γρ καρύδας και βάλε τη σε ένα μικρό τηγανάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Θέλεις να καβουρδίσεις μέχρι να χρυσίσει. Μόλις είναι έτοιμη άφησέ τη να κρυώσει.
Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ ανακάτεψε μαζί τα υγρά συστατικά. Άρχισε να δουλεύεις μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι, στη συνέχεια πρόσθεσε το το αυγό, τη βανίλια και το γάλα καρύδας. Χτύπησέ τα καλά μέχρι να γίνει μία ενιαία κρέμα.
Ανακάτεψε το μείγμα των στερεών με το στο μπολ με τα υγρά και χρησιμοποίησε μία σπάτουλα να τα ενώσεις καλά. Πρόσθεσε και την καβουρδισμένη καρύδα και συνέχισε με την σπάτουλα για λίγο ακόμα.
Προετοίμασε ένα μακρόστενο ταψάκι που συνήθως κάνεις τα κέικ και άλειψέ το με το λάδι καρύδας. Βάλε τη ζύμη σου στο ταψί. Κάλυψε με μεμβράνη και άφησε για όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ψήσε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Μόλις είναι έτοιμο άφησέ το να κρυώσει.
Για να φτιάξεις το cing χτύπησε μαζί την άχνη ζάχαρη με το γάλα καρύδας. Πρόσθεσε τον χυμό και το ξύσμα και τη βανίλια. Δούλεψε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
Ρίξε το icing mixture πάνω στο ψωμί σου όταν πια είναι κρύο.