Τα συγκεκριμένα pancakes από μαρέγκα με γιαούρτι και berries είναι ελαφριά σαν μικρά σύννεφα. Θα τα συνδυάσεις με γιαούρτι και berries και σιρόπι σφενδάμου. Εναλλακτικά μπορείς να περιχύσεις με σοκολάτα και φρέσκες φράουλες.
Τι θα χρειαστείς:
2 κρόκους αυγών 25 γρ ζάχαρη άχνη 60 ml γάλα 60 γρ απλό αλεύρι 1/2 κουταλιά της σούπας baking powder 4 ασπράδια αυγών 1/4 κουταλιά της σούπας κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο) 35 γρ ζάχαρη άχνη 10 γρ λάδι, για τηγάνισμα
για το topping
200 γρ γιαούρτι 100 γρ μούρα σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
Πώς θα το φτιάξεις:
Σε ένα μπολ χτύπησε μαζί τους κρόκους και την άχνη ζάχαρη, πρόσθεσε το γάλα, το αλεύρι και το baking powder. Συνέχισε να ανακατεύεις ελαφρά μέχρι να ενωθούν καλά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτύπησε τα ασπράδια μαζί με την κρέμα ταρτάρ μέχρι να αφρίσει, προσθέτοντας τη ζάχαρη λίγη λίγη. Συνέχισε να ανακατεύεις έως ότου τα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.
Πάρε το 1/3 της μαρέγκας και ένωσέ το στο μπολ μαζί με τους κρόκους . Δούλεψε απαλά την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα με μία σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Ζέστανε σε χαμηλή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (με καπάκι). Βάλε με λίγο λάδι και άπλωσε το σε όλη την επιφάνεια. Βάλε το μείγμα, κάλυψε με το καπάκι και μαγείρεψε για 4-5 λεπτά. Γύρισε με μία σπάτουλα, ψήσε για 2 λεπτά ακόμα και συνέχισε το ίδιο με υπόλοιπο μείγμα.
Στο μεταξύ ανακάτεψε τα μούρα με το γιαούρτι σε ένα μπολ.
Σέρβιρε τα pancakes με το γιαούρτι και τα φρούτα και περίχυσε με σιρόπι σφενδάμου.