Εάν θέλεις να φτιάξεις ένα γλυκό που να είναι και εύγευστο και τρομερά υγιεινό, αυτά τα μίνι ταρτάκια λεμονιού από το 2lovecooking θα τα λατρέψεις.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά για 3 ταρτάκια:
Για τη βάση
1 1/2 της κούπας αμύγδαλα, καλά αλεσμένα
1/4 της κούπας ινδική καρύδα τριμμένη
1 κ.σ μέλι,
6 χουρμάδες
1 κ.σ κακάο σκόνη
Για την κρέμα
2/3 της κούπας χυμό λεμονιού
1/5 της κούπας κρέμα καρύδας
1 κ.σ κορν φλάουρ
2 κ.γ ζελατίνη σκόνη
1 κ.γ κουρκουμά σκόνη για το χρώμα
1 κ.γ εκχ. βανίλιας
1/4 της κούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή στέβια υγρή
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι με νερό μουλιάζεις τους χουρμάδες. Πολτοποιείς πρώτα τα αμύγδαλα και μετά προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πολτός. Μοιράζεις το μείγμα σε 3 βάσεις για ταρτάκια και τα βάζεις στο ψυγείο. Για τη γέμιση ζεσταίνεις την κρέμα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατεύοντας ρίχνεις τη ζελατίνη. Μόλις διαλυθεί προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά. Όταν αρχίζει να πήζει αποσύρεις το κατσαρολάκι από το μάτι τις κουζίνας, το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το μοιράζεις στις τρεις βάσεις. Τα βάζεις στο ψυγείο για 2-3 ώρες.