Μπορεί να μην το είχες συνειδητοποιήσει αλλά από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου γίνονται οι περισσότερες προτάσεις γάμου. Φυσικά το υψηλότερο ποσοστό στις προτάσεις το κατέχει ο Δεκέμβριος. Κάτι που φαντάζει λογικό εάν συλλογιστείς ό,τι για πολλούς αυτή είναι μια εξαιρετικά χαρούμενη περίοδος και μάλλον θέλουν να την απογειώσουν επισφραγίζοντας την αγάπη τους. Εννοείται πως και στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πολλοί δεν μένουν άπραγοι και κάνουν το επόμενο βήμα, δηλαδή να πέσουν στα γόνατα κρατώντας ένα μονόπετρο. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα υπάρχει κάποιος και στο δικό σου κοινωνικό περίγυρο που δέχτηκε ή έκανε μια πρόταση γάμου τους προηγούμενες μήνες.
Και έτσι απλά δημιουργείται κάποιου είδους κλαμπ στο οποίο εσύ δεν είσαι μέλος
Όσο και εάν αγαπάς τους φίλους σου, όσο και εάν χαίρεσαι με τη χαρά τους και σε ενθουσιάζει αυτή η νέα τροπή που παίρνει η ζωή τους, δεν παύεις να προβληματίζεσαι. Αναγκάζεσαι να σκεφτείς ”εμένα που πηγαίνει η ζωή μου;” ”ποιοι είναι οι πραγματική στόχοι μου;”, ”ποιο είναι το όραμα της ζωής μου;”. Λοιπόν, ίσως αυτή η περίοδος που όλοι γύρω σου παντρεύονται ή ετοιμάζουν τον γάμο τους να είναι η ιδανική ευκαιρία για να κάνεις τη δική σου, προσωπική ενδοσκόπηση.
#isaidyes ή αλλιώς πως σε επηρεάζουν τα social media
Εάν είσαι ενεργή στα social media τότε και αυτά επηρεάζουν τα συναισθήματά σου σε όλη αυτή τη σεζόν των προτάσεων, των αρραβώνων, των γάμων. Λογικό εάν σκεφτείς πως περίπου το 64% των ανθρώπων μοιράζονται την πρόταση γάμου στα social media, λίγες ώρες αφότου συνέβη. Με μία γρήγορη αναζήτηση στο Instagram θα δεις πως η ετικέτα #Engaged έχει χρησιμοποιηθεί από σχεδόν 16 εκατομμύρια χρήστες ενώ πιο συγκεκριμένα η ετικέτα #EngagementRing έχει χρησιμοποιηθεί από σχεδόν έξι εκατομμύρια χρήστες. Άρα είναι λογικό και το δικό σου feed να γεμίζει με χαρούμενα πρόσωπα που φιλιούνται και λαμπερά δαχτυλίδια.
Συμβουλές επιβίωσης εάν νιώθεις πως όλο αυτό το hype εσένα σε πιέζει
- Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να επικεντρωθείς στα θετικά της δικής σου ζωής. Γράψε όλα αυτά που ήθελες να έχεις πετύχει μέχρι τώρα και δες τι έχεις καταφέρει. Κοιτά μια φωτογραφία από τα παιδικά σου χρόνια και σκέψου ”το νοιάζει αυτό το παιδάκι εάν φέτος δεν πάει στον δικό του γάμο;”.
- Εάν στη δική σου to-do-list δεν είναι ένας γάμος, είναι εντάξει. Φτιάξε τις δικές σου προτεραιότητες. Θες να μάθεις ιαπωνικά; Θες να πας ταξίδι στην Ισλανδία; Μπορείς να κάνεις τα πάντα, αρκεί να το θέλεις εσύ και να μην στο επιβάλλουν οι άλλοι.
- Εάν δεν νιώθεις καλά με το να παραστείς σε άλλο ένα zoom πάρτι που κάποιος φίλος σου οργάνωσε για να γιορτάσει το γάμο του απλά αρνήσου ευγενικά. Είναι δεκτό να θέλεις να προστατέψεις τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου εάν για κάποιο λόγο δεν αισθάνεσαι άνετα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν χαίρεσαι για τον φίλο σου, και θα το καταλάβει.
Ο γάμος άλλωστε δεν είναι για όλους
Μπορεί να είναι δύσκολο να το εξηγήσεις στη γιαγιά σου αλλά η αλήθεια είναι πως, όπως τίποτα δεν είναι για όλους, έτσι και ο γάμος. Μπορεί ένα μέρος της κοινωνίας να έχει στόχο να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα που δεν ονειρεύεσαι τον γάμο σου, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή. Και είναι εκεί για να τα εξερευνήσεις και να καταλάβεις τι είναι αυτό που ταιριάζει σε εσένα.
Άλλωστε η αντίληψη ότι οι ανύπαντρες γυναίκες παρακολουθούν ταινίες όλη μέρα με 20 γάτες αγκαλιά – όσο ονειρεμένο σενάριο και εάν ακούγεται για κάποιους – είναι ξεπερασμένη.