Αυτά τα μπισκότα θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση όλες αυτές τις φορές που θέλεις κάτι να ”τσιμπήσεις” αλλά δεν ξέρεις τι. Είναι υγιεινά, νόστιμα και – το κυριότερο – πανεύκολα.
Τι θα χρειαστείς (για περίπου 18 μπισκότα):
- 1 1/2 της κούπας (145 γραμμάρια) αλεύρι αμυγδάλου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/4 της κούπας (περίπου 375 γραμμάρια) μπανάνα πολτοποιημένη
- 2/3 της κούπας (περίπου 100 γραμμάρια) χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
- 2/3 της κούπας (περίπου 108 γραμμάρια) σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικό)
Πώς θα το φτιάξεις:
Σε ένα μπολ χτύπα το αλεύρι αμυγδάλου, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το τζίντζερ. Σε ένα μικρότερο χτύπα το αυγό, το σιρόπι σφενδάμου (ή όποιο άλλο γλυκαντικό έχεις επιλέξει), το εκχύλισμα βανίλιας και την πολτοποιημένη μπανάνα. Πρόσθεσε όλα τα υγρά στα στερεά και ανακάτεψε τε καλά μέχρι να ενοποιηθούν. Πρόσθεσε τα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας, εάν τα χρησιμοποιήσεις. Τοποθέτησε σε μια σχάρα ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθέτησε τη σχάρα στο επάνω μέρος του φούρνου και προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποίησε δυο μεγάλα κουτάλια για να σχηματίσεις τα μπισκότα σου. Ψήσε για 16-20 λεπτά (περισσότερο από τα παραδοσιακά μπισκότα γιατί υπάρχει περισσότερη υγρασία), μέχρι να ”σπάσουν” και να ροδίσουν.
Άσε τα μπισκότα στο χαρτί ψησίματος για 5 λεπτά πριν τα αφαιρέσεις για να τα βάλεις σε πιάτο. Απόλαυσε τα μπισκότα ζεστά ή αποθήκευσέ τα σε αεροστεγές μπολ στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα.