SVpost_140228_a

SVpost_140228_b

Για τη σημερινή μακαρονάδα χρειάζεστε τρία μόνο υλικά. Είναι πολύ απλή και γρήγορη στην παρασκευή της και έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση. Είναι, επίσης, ελαφριά, αφού η σάλτσα της περιέχει γιαούρτι αντί για κάποια κρέμα γάλακτος. Τα υλικά είναι

500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας (εκτός από τις βίδες, ταιριάζουν επίσης πολύ τα λινγκουίνι ή τα σπαγγέτι)

1 κούπα φυστίκι αιγίνης ωμό, ψιλοκομμένο

1/2 κούπα τυρί κρέμα

1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι

1/3 κούπας νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ξύσμα λεμονιού ή λάιμ

Βράστε τα ζυμαρικά σας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και κρατήστε 1/3 κούπας από το νερό της κατσαρόλας. Χρησιμοποιήστε ένα μούλτι για να ψιλοκόψετε τα φυστίκια, δε χρειάζεται να γίνουν σκόνη, θέλουν λίγα μόνο χτυπήματα. Ζεστάνετε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα τα φυστίκια. Καβουρδίστε τα για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν. Ρίξτε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και το νερό και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ενωθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι, αν χρειάζεται. Μπορείτε να ανακατέψετε τη σάλτσα με όλα τα ζυμαρικά ή να τη σερβίρετε στο κάθε πιάτο. Τελειώστε το σερβίρισμα με λίγα φυστίκια ακόμη, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ξύσμα λεμονιού ή λάιμ.

Καλή όρεξη!

SVpost_140228_c