Η πανακότα είναι ένα από τα πιο κλασικά γλυκά αλλά σπάνια επιχειρούμε να την φτιάξουμε, αφού νομίζουμε πως είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Αυτή η συνταγή όμως από το marysgramm είναι νόστιμη, εύκολη, και θα σε κάνει να θες να τη δοκιμάσεις τώρα!

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@marysgramm)

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 250 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
  • Πολτό με κεράσι, σιρόπι σοκολάτας ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει.

Εκτέλεση:

Βάλε την σκόνη ζελατίνης σε ένα μπολ και ρίξε τέσσερις κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Άφησέ την να διογκωθεί για τέσσερα λεπτά και συγχρόνως σε ένα κατσαρολάκι βάλε το γάλα και την ζάχαρη να ζεσταθούν. Προσοχή, όχι να βράσουν! Ανακάτευε συνεχώς και όταν έρθει το γάλα στην θερμοκρασία που θέλεις ρίξε μέσα τη ζελατίνη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως. Άσε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ρίξε την κρέμα γάλακτος και τέλος τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά και βάλε το μείγμα σε μπολάκια. Άφησέ τα στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες και συνόδεψε την πανακότα με ότι σάλτσα ή αντίστοιχα σιρόπι σου αρέσει.

featured photo και περισσότερες συνταγές: marysgramm