Αυτή η καλοκαιρινή σαλάτα ντομάτας είναι το τέλειο πιάτο που ταιριάζει με τα πάντα και θα το ετοιμάσεις σε δέκα λεπτά το πολύ. Εξαιρετικό αν το συνδυάσεις με ψητά λαχανικά και τυρί, το οποίο αναδεικνύει τις ντομάτες με έναν εντελώς νέο τρόπο. Σε συνδυασμό με το κρεμμύδι και το λευκό βαλσάμικο θα δεις τη ντοματασαλάτα με άλλο μάτι.
Τι θα χρειαστείς:
3 κουταλιές άσπρο βαλσάμικο ξύδι 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 2 μεγάλες ντομάτες μια χούφτα ντοματίνια 2 κουταλιές ελαιόλαδο μια μικρή χούφτα φρέσκο βασιλικό νιφάδες θαλασσινού αλατιού
Πώς θα το φτιάξεις:
Ανακάτεψε το ξίδι με το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Πρόσθεσε το κρεμμύδι στο μείγμα με το ξύδι. Άφησέ το να μαριναριστεί ενώ προετοιμάζεις τις ντομάτες. Κόψε τις ντομάτες σε ροδέλες και τα ντοματίνια κάθετα. Σε μια μεγάλη πιατέλα ή ένα ρηχό μπολ στρώσε τις ροδέλες και ρίξε από πάνω το 1/2 του μείγματος με το ξύδι. Πρόσθεσε τα ντοματίνια και μετά συμπλήρωσε με το υπόλοιπο dressing. Περίχυσε με ελαιόλαδο, πασπάλισε με αλάτι και φύλλα βασιλικού. Σέρβιρε αμέσως.