Εάν νόμιζες πως είχες αφήσει πίσω σου τα banana breads που έφτιαχνες για τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες πέρσι, κάνεις λάθος. Και εάν θεωρείς πως είχες εξαντλήσει όλες τις πιθανές συνταγές, ήρθε ώρα να πειραματιστείς με τα διαφορετικά αλεύρια! Εδώ θα δεις μια συνταγή για ένα εξαιρετικά αφράτο banana bread με αλεύρι αμυγδάλου και αλεύρι βρώμης.
Τι θα χρειαστείς:
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
- 2 κουταλιές αλεύρι βρώμης
- 3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
- 3 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι κομματάκια κουβερτούρα γάλακτος
Πώς θα το φτιάξεις:
Τοποθετήστε ένα ράφι στο επάνω τρίτο του φούρνου και προθερμαίνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς F. Λιπάνετε ένα ταψί, ευθυγραμμίστε το με χαρτί περγαμηνής, έτσι ώστε δύο πτερύγια να κρέμονται από τις δύο πλευρές και γράψτε επίσης το περγαμηνή. Εάν δεν έχετε χαρτί περγαμηνής, ίσως το αλουμινόχαρτο θα λειτουργούσε, αλλά η περγαμηνή είναι η καλύτερη.
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτύπα μαζί όλα τα στερεά υλικά. Σε ένα μικρό μπολ βάλε τις πολτοποιημένες μπανάνες, ανακάτεψέ τις ελαφρά με τα αυγά, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, το γιαούρτι και τη βανίλια. Ρίξε όλο το μείγμα του μικρού μπολ στα στερεά υλικά και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε το μισό φλυτζάνι από τα κομματάκια κουβερτούρας. Άσε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Βάλε όλο το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ, πρόσθεσε τα υπόλοιπα κομμάτια κουβερτούρας και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 με 60 στους 180 βαθμούς. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος έλεγξε με ένα μαχαίρι να δεις εάν ψήνεται ομοιόμορφα το μείγμα.
Εάν θέλεις μπορείς να αποθηκεύσεις το κέικ σε αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο για πέντε με έξι ημέρες.