Υπάρχουν περίοδοι που είμαστε σε έναν συνεχές αγώνα για να είμαστε και να αισθανόμαστε καλύτερα. Ψάχνουμε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, πιο αποτελεσματικές ασκήσεις γυμναστικής και φυσικά, τρόπους αντιμετώπισης του άγχους.
Κάποιες φορές καταφέρνεις να εφαρμόσεις ό,τι πιστεύεις πως θα λειτουργήσει για εσένα και κάποιες όχι. Το οποίο είναι απόλυτα λογικό αφού και οι συνθήκες της τόσο απαιτητικής μας καθημερινότητας δεν βοηθάει στο να εστιάσουμε στην ευεξία μας. Εάν είσαι και πάλι στη φάση που θέλεις να εστιάσεις στην υγεία σου, εδώ θα δεις κάποιους τρόπους που ίσως σε βοηθήσουν.
Να έχεις τον πλήρη έλεγχο του σώματός σου
Είσαι η μόνη υπεύθυνη για την υγεία σου. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις το σώμα σου, να ξέρεις ακριβώς τι προβλήματα υγείας έχεις και πώς αυτά σε επηρεάζουν. Έτσι σε κάθε αλλαγή θα ξέρεις τι περίπου να κάνεις και πώς να το αντιμετωπίσεις. Εκπαίδευσε τον εαυτό σου σχετικά με τις βασικές λειτουργίες του σώματος σου και παρακολούθησε τη διατροφή σου. Πώς σε κάνουν να αισθάνεσαι αυτά που καταναλώνεις;
Και το πιο σημαντικό: Εμπιστεύσου το σώμα σου. Αυτό θα σου δείξει τι χρειάζεται, οπότε όταν επικοινωνεί μαζί σου, άκουσέ το.
Μην έχεις εμμονές με τις ώρες του ύπνου σου
Ακούμε συνέχεια για το πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε ή ποιες ώρες είναι πιο ευεργετικό για τον οργανισμό μας να κοιμόμαστε. Κάθε οργανισμός όμως είναι διαφορετικός. Και φυσικά δεν είναι όλες οι περίοδοι ίδιες. Ναι, το να κοιμάσαι αρκετές ώρες κάθε βράδυ είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σου. Αλλά θα πρέπει να στοχεύσεις στο να κοιμάσαι καλά αντί στο να κοιμάσαι πολύ.
Άλλωστε τι σημασία έχει το να κοιμηθείς αυτές τις 7 πολυπόθητες ώρες εάν από το άγχος σου πως δεν κοιμάσαι αρκετά ξυπνάς κατά τη διάρκεια της νύχτας;
Βάλε λίγη ποικιλία στην άσκησή σου
Είναι πολύ ωραίο να ξέρεις ποια μορφή άσκησης σου ταιριάζει και να την ακολουθείς πιστά. Αλλά εάν θέλεις να βοηθήσεις συνολικά τον οργανισμό σου, και το σώμα σου, θα πρέπει ίσως να δοκιμάσεις να αλλάξεις τη ρουτίνα άσκησής σου. Το να “δουλεύεις” διαφορετικούς μύες είναι πολύ σημαντικό. Κάποιες φορές εστιάζουμε μόνο στη μυϊκή δύναμη για παράδειγμα, αλλά εάν θέλεις να πετύχεις μια ισορροπία πρέπει να βάλεις όλες τις μορφές άσκησης στο παιχνίδι.
Δοκίμασε να βάλεις στη ζωή σου κάποιο συμπλήρωμα διατροφής
Πριν λίγα χρόνια γινόντουσαν μεγάλες συζητήσεις για το εάν έπρεπε ή όχι να λαμβάνουμε συμπληρώματα διατροφής. Υπήρχε γενικότερα μια άποψη πως πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και πως φυσικά εάν σε κάτι είχαμε έλλειψη φταίγαμε εμείς. Ευτυχώς αυτές οι απόψεις ξεθώριασαν και πια μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως είναι απολύτως εντάξει να λαμβάνεις συμπληρώματα διατροφής σε περιόδους που νιώθεις πως δεν τρέφεσαι σωστά. Ή γενικότερα όταν νιώθεις πως χρειάζεται ένα boost o οργανισμός σου.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για να σου προτείνει το συμπλήρωμα που είναι κατάλληλο για εσένα.
Η υγεία εκτός από σωματική είναι και ψυχική, μην το ξεχνάς
Όσα συμπληρώματα διατροφής και να πάρεις και όσο jogging και να κάνεις δύσκολα θα βοηθήσεις την υγεία σου εάν ψυχικά νιώθεις άρρωστη. Σίγουρα ο καλός ύπνος και η σωστή διατροφή μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώθεις μεγαλύτερη ευεξία αλλά τι γίνεται με το πώς πραγματικά νιώθεις; Εάν δεν νιώθεις ευτυχισμένη ή έστω εάν δεν νιώθεις πως είσαι σε ένα καλό σημείο στη ζωή σου πρέπει να το διορθώσεις.
Σε τελική ανάλυση, η σωματική σου υγεία συνδέεται απόλυτα με την ευτυχία σου. Και αυτό ξεκινάει από εσένα. Το πώς νιώθεις για τον εαυτό σου, για τις επιλογές σου, για τη ζωή σου όλα συμπληρώνουν το παζλ της υγείας σου.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 τροφές που μπορείς να προσθέσεις στο πρωινό σου για να ενισχύσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου