Οι μπρουσκέτες είναι το σνακ που όλοι αγαπάμε αφού δεν χρειάζονται ούτε πολλά υλικά ούτε περίπλοκη εκτέλεση. Τις δημιουργείς με ό,τι έχεις στην κουζίνα σου και συνοδεύουν άψογα το κρασί ή την μπύρα σου. Ειδικά το καλοκαίρι που έχεις ανάγκη να κάτσεις το βράδυ στο μπαλκόνι σου και να απολαύσεις την ησυχία της πόλης, αυτό το σνακ είναι η καλύτερη παρέα.

Μια επιλογή για τα βασικά υλικά της μπρουσκέτας είναι φυσικά ο τόνος. Και λέμε φυσικά, αφού τα θρεπτικά του στοιχεία είναι τόσα που τον καθιστούν απαραίτητο για τη διατροφή σου. Εάν όμως θέλεις να δώσεις μια gourmet πινελιά στις μπρουσκέτες με τόνο που έχεις συνηθίσει να φτιάχνεις, μπορεί να συμβεί μόνο με μία κίνηση.

Δοκίμασε απλά να αντικαταστήσεις τον κλασικό τόνο σε νερό ή ηλιέλαιο με τα απολαυστικά φιλέτα τόνου της εκλεκτής ποικιλίας Tongol, από τη Geisha.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Geisha Τόνος (@geisha_tuna)

Αυτό που κάνει την ποικιλία τόνου Tongol να ξεχωρίζει είναι η πιο λευκή σάρκα και ηπιότερη γεύση που έχει. Τα φιλέτα τόνου της σειράς gourmet από τη Geisha θα τα βρεις σε τρεις διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς: με άρωμα καπνιστού σε ηλιέλαιο, με μαύρο πιπέρι και λεμόνι σε ηλιέλαιο, με σκόρδο και μαύρο πιπέρι σε ηλιέλαιο.

Επίσης αυτά τα τρυφερά φιλέτα τόνου αλιεύονται με καλάμι και συσκευάζονται με μεγάλη φροντίδα από τους ανθρώπους της Geisha για να μπορείς να τα απολαύσεις όπως ακριβώς θέλεις.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Geisha Τόνος (@geisha_tuna)

Εδώ θα δεις τις αγαπημένες σου συνταγές για μπρουσκέτες με τόνο, αναβαθμισμένες γευστικά προσθέτοντας μια πιο gourmet πινελιά.

Μπρουσκέτες με τόνο, αβοκάντο και σολομό 

Υλικά:

  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε καρέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι λευκό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού δυόσμος ξερός
  • 1 κονσέρβα Geisha τόνο φιλέτο με άρωμα καπνιστού σε ηλιέλαιο
  • 60 γραμμάρια σολομός καπνιστός

για τη σως:

  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 50 γραμμάρια από κάποιο μαλακό άσπρο τυρί
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάλε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σως και χτύπα τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξε στην κομμένη ντομάτα λίγο δύοσμο και ξύδι για να αρωματιστεί. Φρυγάνισε ελαφρά τις φέτες από το ψωμί. Άπλωσε στο ψωμί τη σως. Βάλε λίγο από το καρέ ντομάτα και στο τέλος πρόσθεσε τον τόνο Geisha και τον σολομό.

Μπρουσκέτες με τόνο και καλαμπόκι

Υλικά:

  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
  • 60 γραμμάρια καλαμπόκι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα Geisha τόνο φιλέτο με μαύρο πιπέρι και λεμόνι σε ηλιέλαιο
  • 60 γραμμάρια τυρί της αρεσκείας σου
  • λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθέρμανε αρχικά το φούρνο στους 220 βαθμούς. Λάδωσε τις φέτες από την μπαγκέτα και ψήσε για περίπου 5 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Άλειψέ τα στις ψέτες. Εάν θέλεις μπορείς να ψήσεις για άλλα 4 λεπτά.

Μπρουσκέτες με τόνο και σάλτσα πέστο

Υλικά:

  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
  • 1 κονσέρβα Geisha τόνο φιλέτο με με σκόρδο & μαύρο πιπέρι σε ηλιέλαιο
  • 3 κουταλιές της σούπας  σάλτσα πέστο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 40 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα ή όποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • λίγο βούτυρο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 100 γραμμάρια μοτσαρέλα σε μπαλάκια

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τον τόνο σπασμένο σε κομματάκια, τη μαγιονέζα, τη σάλτσα πέστο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Άλειψε τις φέτες από τη μία μεριά με βούτυρο και τοποθέτησέ τες σε ένα ζεστό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάλτες από το τηγάνι, βάλε πρώτα την τριμμένη παρμεζάνα και από πάνω βάλε το μείγμα τόνου. Τοποθέτησε πάνω στο μείγμα τις ροδέλες από την ντομάτα και τέλος βάλε τη μοτσαρέλα. Βάλε τις μπρουσκέτες σε έναν προθερμασμένο φούρνο και ψήσε για 2-3 λεπτά στους 180 βαθμούς.