Δε νομίζω πως μπορεί κανείς εύκολα να αντισταθεί σε αυτά τα μανιτάρια σωταρισμένα με βούτυρο και σκόρδο πάνω σε φέτες φρυγανισμένου χωριάτικου ψωμιού και σερβιρισμένα με λεπτές φέτες βουτυράτης γραβιέρας. Για αυτές τις εύκολες αλλά φοβερά γευστικές και αρωματικές μπρουσκέτες θα χρειαστείτε:
250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
λεπτές φέτες γραβιέρας
φέτες ψωμιού
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ζεστάνετέ τα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σωτάρετέ τα για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαραθούν. Ανεβάστε λίγο τη φωτιά, προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να χαθούν όλα τα υγρά από το τηγάνι. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Φρυγανίστε το ψωμί σας. Αν δεν έχετε φρυγανιέρα, δοκιμάστε να το ψήσετε στο ίδιο τηγάνι που ετοιμάσατε τα μανιτάρια (δείτε οδηγίες σε αυτή τη συνταγή). Σερβίρετε σε ένα πιάτο το ψωμί, προσθέστε τα μανιτάρια και μετά τη γραβιέρα. Προαιρετικά, βάλτε τις μπρουσκέτες σε ένα ταψάκι στο φούρνο στο γκριλ για 1-2 λεπτά, αν θέλετε να λιώσετε το τυρί. Καλή όρεξη!
Τις έφτιαξα! Πήρα ιδέα (http://www.savoirville.gr/ti-na-kaneis-deutera-vrady/)!! Σε ζηλεύω πολύ, Μαρία. Και αρχιτέκτονας και Food Guru! Keep Up!