Ποιο είναι το πρώτο φαγητό που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τις λέξεις “comfort food”;
Για τους περισσότερους είναι το Mac and Cheese. Και όχι άδικα αν σκεφτείς πως είναι νόστιμο αλλά και πανεύκολο. Ότι ακριβώς χρειάζεσαι δηλαδή για αυτό το βράδυ που δεν έχεις καμία όρεξη να μαγειρέψεις κάτι πιο περίπλοκο.
Το Mac and Cheese που θα δεις εδώ όμως εκτός από νόστιμο και εύκολο είναι και vegan.
Υλικά:
Για τη “σκόνη” του man and cheese:
- 1/2 φλιτζάνι διατροφική μαγιά
- 6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κρεμμυδιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
- 1/4 κουταλάκι της σούπας κουρκουμά και πάπρικα (για το χρώμα)
Για τα μακαρόνια:
- 500 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι της αρεσκείας σου (βίδες, κοχυλάκια κ.λπ)
- 1 1/2 φλιτζάνια vegan γάλα (γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, γάλα σόγιας ή γάλα βρώμης)
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
- μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα συστατικά της “σκόνης” τυριού μέχρι να γίνει μια λεπτή σκόνη, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Εάν βάλεις αυτή τη σκόνη σε ένα βάζο είναι αρκετή για να φτιάξεις 3-4 μερίδες vegan mac and cheese στο μέλλον.
Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ρίξε το γάλα και 3 κουταλιές της σούπας από τη σκόνη σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακάτεψε καλά και σιγά σιγά βράσε μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.
Συνδύασε τη σάλτσα τυριού και τα βρασμένα μακαρόνια. Ρίξε το λάδι καρύδας. Στο τέλος πρόσθεσε εάν θέλεις λίγο χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η σαλάτα με κάσιους και κοτόπουλο που θα θες να τρως κάθε μέρα