Ποιος είπε ότι το Σάββατο είναι μόνο για βόλτες και ποτά μέχρι αργά; Το Σάββατο μπορεί να γίνει η τέλεια μέρα για να μείνεις σπίτι και να δοκιμάσεις εάν έχεις ταλέντο στη μαγειρική. Αρχικά όλα τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά και έτσι ακόμη και κάποιο υλικό να σου λείπει μπορείς να το προμηθευτείς άμεσα και δεύτερον, όσο και να σε κουράσει η διαδικασία έχεις μπροστά σου όλη την Κυριακή να ξεκουραστείς!
Και εάν δεν ξέρεις τι να δημιουργήσεις εδώ θα δεις τέσσερις συνταγές που θα σε κρατήσουν απασχολημένη από το πρωί του Σαββάτου μέχρι αργά το βράδυ!
Ξεκίνα την ημέρα σου με έναν vegan καφέ από κάσιους
Τι θα χρειαστείς:
- 1 φλυτζάνι έτοιμο δυνατό εσπρέσο
- 1/4 του φλυτζανιού κάσιους (ψητό και ανάλατο)
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- μια μικρή πρέζα χοντρό αλάτι
Πώς θα τον φτιάξεις:
Χτύπα όλα τα υλικά για περίπου 45 δευτερόλεπτα σε ένα μπλέντερ. Ξεκίνα με την πιο χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά χτύπα σε πιο υψηλή για να εξασφαλίσεις λεία και κρεμώδη υφή. Απόλαυσε τον καφέ σου αμέσως ή βάλε τον στο ψυγείο για αργότερα!
Σπαγγέτι με τραγανά κολοκυθάκια για μεσημεριανό
Υλικά:
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- 250 γραμμάρια από την αγαπημένη σου έτοιμη σάλτσα για μακαρόνια (προαιρετικά)
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
- κάποιο είδος τυριού, φέτες μοτσαρέλα η προβολόνε, και λίγος βασιλικός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγιξέ τα και περίχυσέ τα με τη σάλτσα.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτύπα το αυγό σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τα κομμένα κολοκυθάκια και ανακάτεψε με το χέρι. Πρόσθεσε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και τα μπαχαρικά. Μετάφερε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, με λίγο διάστημα μεταξύ τους. Από πάνω ρίξε εάν θες λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά. Ρίξε λίγο ελαιόλαδο. Ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και να ροδίσουν.
Βγάλε το ταψί από τον φούρνο. Πασπάλισε με το τυρί της αρεσκείας σου και βάλε το ξανά στον φούρνο για τα τελευταία 5 λεπτά.
Σέρβιρε τα μακαρόνια σε βαθιά μπολ και από πάνω βάλε μια μεγάλη κουταλιά από τα κολοκυθάκια με το τυρί της αρεσκείας σου και τον φρέσκο βασιλικό.
Μπισκότα βουτύρου αρωματισμένα με λεβάντα θα συνοδεύσουν τον απογευματινό καφέ σου
Υλικά:
- 230 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 140 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο σε κύβους
- 1 αυγό
- 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκια βρώσιμη λεβάντα ή ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη βρώσιμη λεβάντα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- μαρμελάδα της αρεσκείας σου
Εκτέλεση:
Καθάρισε τα άνθη της λεβάντας από τους στήμονες. Στο γουδί λιώσε τα άνθη ελαφρά. Ανάμειξε σε μπολ τη λεβάντα με το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και τρίξε ελαφρά με το χέρι ώστε η υγρασία της ζάχαρης και του ξύσματος να ελευθερώσουν το άρωμα της λεβάντας. Σε μεγάλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο και το αλάτι. Πρόσθεσε το αυγό, τη βανίλια και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους. Τέλος, πρόσθεσε το μείγμα της λεβάντας, ανάμειξε τα υλικά και ζύμωσε μέχρι να ομογενοποιηθεί η βουτυρένια ζύμη. Κάλυψε με μεμβράνη και τοποθέτησε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα να παγώσει ώστε να μπορείς να την χειριστείς.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια του πλάστη πάρε τμηματικά ζύμη και άνοιξέ την σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. Κόψε σε διάφορα σχήματα με κουπάτ και τοποθέτησε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Τοποθέτησε τα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν.
Grapefruit Mojito για να κλείσεις τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο
Τι θα χρειαστείς (για 2 ποτήρια):
- 2 μεγάλα ροζ γκρέιπφρουτ
- 2-3 λάιμ
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 90 ml λευκό ρούμι
- λίγη μέντα
- ανθρακούχο νερό
Πώς θα το φτιάξεις:
Στύψε τα γκρέιπφρουτ και τα λάιμ. Αφαίρεσε τους σπόρους. Ανακάτεψε το μέλι με αυτόν τον χυμό μέχρι να διαλυθεί. Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ χτύπα λίγο πάγο, το μισό ρούμι το μισό μείγμα του χυμού και μερικά φύλλα μέντας.
Ρίξε το ποτό σε ένα ποτήρι με ή χωρίς πάγο. Ανακάτεψε ξανά καλά και συμπλήρωσε με το ανθρακούχο νερό.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πού θα βρεις τα καλύτερα energy smoothies, açai bowls και salad bowls για ένα πλήρες γεύμα στο γραφείο