Φτιάξε βάφλες με τσένταρ, μπέικον και -όσο περίεργο και εάν ακούγεται- μήλο
Η επιλογή μεταξύ ενός γλυκού ή αλμυρού πρωινού είναι αναμφίβολα πάρα πολύ δύσκολη.
Ευτυχώς, υπάρχει αυτή η συνταγή για βάφλες με μπέικον, τσένταρ αλλά και μήλο για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα, και κυρίως για να μπουν στη λίστα με τις αγαπημένες μας συνταγές για πρωινό!
Τι θα χρειαστείς (για περίπου 12 βάφλες):
2¼ φλιτζάνια (281 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας (15 γραμμάρια) μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας (13 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 ¾ φλιτζάνι (420 ml) κεφίρ ή ξινόγαλο, σε θερμοκρασία δωματίου ½ φλιτζάνι (114 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρύο 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα 1 ½ φλιτζάνι (126 γραμμάρια) τριμμένο τυρί τσένταρ 1 φλιτζάνι (118 γραμμάρια) τριμμένα πράσινα μήλα 300 γραμμάρια μπέικον σε λωρίδες σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα
Βρες τη συνταγή εδώ
Η συνταγή για τσιγαριαστά χόρτα με σύγκλινο και αυγά
Το ιδανικό ορεκτικό, κυρίως γεύμα ή brunch.
Τα τσιγαριαστά χόρτα ή τσιαγαρίδια είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που το συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με πολλά αρωματικά χόρτα εποχής, ντομάτα, κάποιο ντόπιο αλλαντικό μαζί με τυριά και αυγά.
Για πολλούς θα μπορούσε να είναι ένα ορεκτικό ή ένα κυρίως γεύμα αφού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη και για άλλους θα μπορούσε να είναι ένα Κυριακάτικο brunch.
Όπως κι αν προτιμάς αυτό το πιάτο αυτή τη συνταγή από το blog nicolscooking.gr σίγουρα θα τη λατρέψεις!
Υλικά:
500 γραμμάρια σπανάκι μαζί με λίγα σέσκουλα, λάπαθα, μυρώνια και καυκαλήθρες 2 τεμάχια πράσα κομμένα σε ροδέλες, μόνο το λευκό μέρος 3 τεμάχια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος 100 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση 4 τεμάχια αυγά 150 γραμμάρια σύγκλινο Μάνης κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 100 ml ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βρες τη συνταγή εδώ
Classic cottage pie ή πίτα του βοσκού είναι το ιδανικό βραδινό αν βαρέθηκες τις κλασικές επιλογές
Άλλοι την λένε πίτα του βοσκού, άλλοι Shepherd’s pie και κάποιοι classic cottage pie. H thebelly_rules τη δοκίμασε για το οικογενειακό βραδινό και τη μοιράζεται μαζί μας.
Τι θα χρειαστείς:
3 κ.σ. ελαιόλαδο 500γρ μοσχαρίσιος κιμάς με χαμηλά λιπαρά 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 καρότο, ψιλοκομμένο 1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ¼ της κούπας κόκκινο κρασί 1 κύβο μοσχάρι 2 κ.σ. Worcester sauce ½ κ.γ. θυμάρι 1 φύλλο δάφνης 1 κούπα ψιλοκομμένο ντοματάκι κονσέρβα ⅔ της κούπας αρακά αλάτι & πιπέρι Για τον πουρέ πατάτας: 600γρ πατάτες, καθαρισμένες & κομμένες ¼ της κούπας γάλα 30γρ βούτυρο ⅓ της κούπας παρμεζάνα, τριμμένη
Βρες τη συνταγή εδώ
Ξινός τραχανάς με φέτα και πιπεριά
Αν ανήκεις σε αυτούς που περιμένουν τον χειμώνα για να απολαύσουν ένα πιάτο ζεστό τραχανά, αυτή η συνταγή είναι για σένα.
Στο blog grecian taste βρήκαμε την πιο τέλεια συνταγή για ξινό τραχανά, σερβιρισμένο με τρίμματα φέτας, φύλλα φρέσκιας ρίγανης και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Πιο ενισχυμένος σε λαχανικά αλλά τη διαφορά την κάνει σίγουρα η πιπεριά χαλαπένιος.
Τι θα χρειαστείς (για 2 πιάτα): 250 γραμμάρια ξινός τραχανάς 1 καρότο 1 κρεμμύδι 1 πιπεριά χαλαπένιος 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 500 ml ζωμό λαχανικών ή κότας 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Βρες τη συνταγή εδώ